Selçuk Belediyesi’nden 8 Mart’a özel etkinlikler

Selçuk Belediyesi’nden 8 Mart’a özel etkinlikler

Selçuk Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bu yıl da çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyor.

7 – 10 Mart arasında düzenlenen etkinlikler kapsamında tiyatro, oyunları ve sergiler düzenlenecek. Artemis Kadın El Emeği Pazarı da 8- 10 Mart tarihleri arasında Selçuklularla buluşacak.

Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri 7 Mart günü Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılacak olan Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Kadın Akademisi Kursları Sergisi ile başlayacak. Selçuk Efes Kent Belleği’nde saat 13.30’da açılacak olan sergide Kadın Danışma Merkezi kursiyerlerinin amigurumi, ahşap boyama ve kat-ı sanatı çalışmalarından oluşan eserler sergilenecek. 

“Ahududu” Selçuk’ta sahnelenecek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise Tiyatro Kare tarafından sergilenecek olan “Ahududu” adlı oyun Selçuklu sanatseverlerle buluşacak. Amerikalı Yazar Joseph Kesselring'in “Arsenic and Old Lace” adlı eserinden uyarlaması olan komedi türü oyunda Melek Baykal, Suna Keskin ve Nedim Saban gibi oyuncular başrolleri paylaşıyor. Eski bir konakta yaşayan iki kız kardeşin hikayesinin anlatıldığı oyun 8 Mart Cuma günü 20.30’da Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda Selçuklu sanatseverlerle buluşacak. Aynı gün Selçuk Efes Kent Belleği de Ağaç Kadınlar adlı fotoğraf ve yağlı boya resim sergisine ev sahipliği yapacak. Bensen Ünlüoğlu, Jale Tosya ve Saime Özgönül’ün eserlerinden oluşan sergi 8 Mart Cuma günü saat 16.30’da Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılacak olup 22 Mart tarihine kadar Selçuklu sanatseverlerle buluşacak. 

Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Selçuklularla buluşacak bir başka tiyatro oyunu da Bir Başkası adlı oyun olacak. 9 Mart Cumartesi günü saat 20.30’da Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda, Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği Oyuncuları tarafından sahnelenecek. Yazarı Ergun Sav’a 1992 yılında en iyi oyun yazarı ödülünü kazandıran iki perdelik oyun çeşitli kesimlerinden kişilerin yaşadığı kadın-erkek ilişkilerinin olumlu ve olumsuz yönleri işleniyor. 

Selçuk Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ayrıca Selçuk Belediyesi tarafından 8- 10 Mart tarihleri arasında Abu- Hayat Caddesi’nde Artemis Kadın El Emeği Pazarı açık olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.