Selçuk Özdağ Gümülcine’de Dr. Sadık Ahmet’i anma törenine katıldı

Selçuk Özdağ Gümülcine’de Dr. Sadık Ahmet’i anma törenine katıldı

Ak Partili Özdağ, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri merhum Dr. Sadık Ahmet ölümünün 22. yıldönümü düzenlenen anma törenine katıldı.

 

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri merhum Dr. Sadık Ahmet ölümünün 22. yıldönümü düzenlenen anma törenine katılan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Milletler kahramanlarıyla yaşarlar ve o kahramanlar hep önde giderler. Kahramanların maaşı da önde gider. Sadık Ahmet hayatı boyunca da, öldüğü zaman da önde gitti ve herkesin önünde yürüdü. Herkesin ümitsizliğe kapıldığı anlarda ümit var eden bir liderdi. Herkesin düştüğünde ayağa kalkabilen, herkesin ayağa kalktığında yürüyebilen, herkesin yürüdüğünde koşabilen insanlar liderdir. Sadık Ahmet işte böyle kahraman bir liderdi" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Batı Türklerinin unutulmaz lideri, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet’in ölümünün 22. Yıldönümü nedeniyle Yunanistan’ın Gümülcine şehrindeki anma törenine katıldı. Dr. Sadık Ahmet’in ailesi ile Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi evsahipliğinde düzenlenen törene Özdağ’ın yanısıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, azınlık kurum ve kuruluş başkanlarının yanı sıra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Davut Ocak ve Derya Ocak, Türkiye’den Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’ndan Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, Edirne Valisi Günay Özdemir, Bulgaristan’dan DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hoca ve balkan ülkelerinden diğer sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

DR. SADIK AHMET YİĞİT BİR DAVA ADAMIYDI

Özdağ yaptığı konuşmada Sadık Ahmet’in yiğit, korkusuz ve cesur bir dava adamı, lider olduğunu, kendisini rahmet ve minnetle andığını belirterek, “Bugün Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın lideri Dr. Sadık Ahmet’in ölümünün üzerinden 22 yıl geçti ve O’nu rahmetle anıyoruz. Milletler kahramanlarıyla yaşarlar ve o kahramanlar hep önde giderler. Kahramanların maaşı da önde giderler. Sadık Ahmet öldüğü zaman önde gitti ve herkesin önünde yürüdü. Herkesin ümitsizliğe kapıldığı anlarda ümit var olanlar liderlerdir. Herkesin düştüğünde ayağa kalkabilen, herkesin ayağa kalktığında yürüyebilen, herkesin yürüdüğünde koşabilen insanlar liderdir. Sadık Ahmet bizim liderimizdi. Öncelikle Dr. Sadık Ahmet, Mustafa Kemal Atatürk’e benziyordu. Devletler doğar ve büyürler, sonra da yıkılırlar. Sosyolojinin babası öyle söylüyor. Devletlerin hayatı insanların hayatına benzer. Doğarlar, büyürler, sonra da tarih sahnesinden çekilirler “ dedi.

DR. SADIK AHMET ATATÜRK’E BENZİYORDU

“Dünya’da ebedi bir devlet yoktur ama ebedi olarak devlet kurma iradesi olan Milletler vardır. Bu milletlerin başında da Türk milleti gelir diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Dünyanın en büyük imparatorluğu Osmanlı imparatorluğu 623 yıl yaşadı. Sonra balkanlardan Anadolu yarımadasına doğru çekildi ve yeni bir devlet kurmak için çalıştı. Sakarya önlerinde 1920 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le beraber biz yeni bir devlet kurduk. Osmanlı yıkılırken Sakarya önlerinde, Kocatepe’den Zafertepe’ye doğru bir çınar daha dikildi. O devlet 95 yıldır yaşıyor. Daha sonra Lozan Antlaşması, Bıraktığımız yerlerde gönüldaşlarımız, dindaşlarımız ve soydaşlarımız vardı. Kerkük’te, Kırım’da, Bosna Hersek’te, Makedonya’da, Batı Trakya’da, Arnavutluk’ta, Kafkaslar’da. Biz buradaki dindaşlarımızla, soydaşlarımızla hiç gönül bağımızı koparmadık, koparmayacağız. Türkiye büyüdükçe, Türkiye geliştikçe siz de büyük olacaksınız, siz de huzurlu olacaksınız, sizin de başınız hep gök kubbeye değecek kadar dik olacak inşallah. Biz sizlere şükran duyuyoruz, sizler kahraman insanlarsınız, sizler yiğit insanlarsınız. Her türlü zulme, her türlü haksızlığa, her türlü adaletsizliğe karşı hep direndiniz.”

KAHRAMANLARIMIZI EBEDİYETE KADAR YAŞATACAĞIZ

“Müslüman Türk Azınlığı; Sadık Ahmet gibi öncülerle beraber direnenler kazanır. İçinizde nice Sadık Ahmet’ler var. Bu kadınların ve erkeklerin hepsi birer Sadık Ahmet” diyerek konuşmasına devam eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Biz diyoruz ki; Bu topraklarda Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak Yunanistan hükümeti gelin yeni bir sayfa açalım. Bırakın eski sayfaları. Sizlere dostluk elimizi, kardeşlik elimizi, barış elimizi uzatıyoruz. Beraberce birlikte yaşayalım bu topraklarda. Biz çok şey istemiyoruz. Bizler Lozan Antlaşması’nın verdiği haklar gereği, bir Yunanlı hangi hakka sahipse biz de bunları istiyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne uyun diyoruz. Avrupa Birliği kriterlerine göre yaşamak istiyoruz. Değerli Batı Trakya Türkleri bizler sayın Recep Tayyip Erdoğan ile, sayın Binali Yıldırım ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin 80 milyon şerefli vatandaşlarıyla yüreğimiz yüreğinizle, gönlümüz gönlünüzle, biz biriz, birlikteyiz, beraberiz. Biz Müslüman Türkleriyiz. Bugün Dr. Sadık Ahmet’i ölüm yıldönümünde kendisini rahmetle anıyorum. Sözlerimi şöyle tamamlamak istiyorum; İnsanların ömrü yaşadıkları kadar değildir. Sadık Ahmet 48 yıl yaşadı. Ama O 48 yıl yaşamadı, O hala yaşıyor. İnsanlar anıldıkça yaşarlar, Hazreti Muhammed gibi, Fatih gibi, Kanuni gibi, Yavuz gibi, Mustafa Kemal gibi, Mevlana gibi, Hacı Bektaş gibi. Sadık Ahmet de sonsuza kadar yaşayacak inşallah. Sizler direneceksiniz, biz sizlerin yanınızda olacağız. Siz kahraman insanları saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Önünüzde tazimle eğiliyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.