Selin Sayek Böke Zekeriya Tozan'a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Selin Sayek Böke Zekeriya Tozan'a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Düzce'de çekildiği belirlenen Düzce CHP İl Başkanı'nın darp edildiği görüntülere dair konuştu.

Düzce CHP İl Başkanına yapılan saldırının ardından Düzce'ye geçen CHP Parti Sözcüsü, saldırının adli olay olmadığını siyasi olduğunu söyledi. "Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" üyelerinin Düzce CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a saldırdığı görüntüler derneğin sayfasından "Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz paylaşılmıştı. Birgün birinize bir gün hepinize" notuyla paylaşılmıştı.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, olayın yaşanmasının ardından Antalya Milletvekili Devrim Kök ile Düzce CHP İl Başkanlığı'nda bir açıklama düzenleyerek saldırıyı kınadı. Saldırının adli bir olay olmadığını siyasi saldırı olduğunu vurgulayan parti sözcüsü, il başkanı Tozan'ın bir an önce iyileşerek, "aydın, özgür, hukuk devleti üzerine inşa edilmiş demokratik bir Türkiye" mücadelesine devam etmesi temennisinde bulundu ve geçmiş olsun diledi.

Böke; Türkiye'de toplumu, akılları ve sokakları bu şiddete asla teslim etmeyeceklerini söyleyerek, siyasi şiddeti doğuran dil değişene kadar mücadele vermeye devam edeceklerini belirtti. Öte yandan Parti Sözcüsü, Türkiye'nin daha önce de bu tip olaylar yaşadığını ifade ederek, "Aynı sarmalın içerisine Türkiye'yi taşımak isteyenlere karşı 'dur' diyecek olanlar biziz" cümlesini kurdu. İl başkanı Tozan'a karşı yapılan saldırının siyasi olduğunu yineleyen Genel Başkan Yardımcısı, CHP'nin sağ duyulu tavrının kimseyi Zekeriya Tozan'a yapılan saldırılar gibi cüretkar bir tavra yöneltmemesi gerektiğinin altını çizdi. Böke açıklamasını şu şekilde bitirdi; "Biz örgütümüzün, Türkiye siyasetinin, toplumumuzun, akıllarımızın ve sokaklarımızın bu şiddete teslim edilmesine izin vermeyeceğiz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.