Selülit'e Savaş Açmış 10 Yiyecek

Selülit'e Savaş Açmış 10 Yiyecek

İşte selülit oluşumunu engelleyen bazı besinler...

Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde kadınlar yaza kusursuz bir vücutla girmek için çalışmalara başladı. Kusursuz vücudu gölgeleyen selülite elveda demek aslında hiç zor değil. Doğru besinleri tüketmek, egzersiz yapmak ve bol bol su içmek selülitten kurtulmanın en etkili çözümü oluyor. Selüliti önleyen ve azalmasına yardımcı olan besinleri tüketmeye başladığınızda farkı hemen hissedeceksiniz. İşte selülit düşmanı 10 yiyecek:

1. Brokoli

Brokoli, düşük kalorili, sağlıklı ve oldukça lezzetli bir sebze. Vücudun kolajenini sertleştiren özel bir alfa-lipoik maddeye sahip olması mucizevi özelliğini bir kez daha gösteriyor. Bu madde selüliti azaltmaya yardımcı olur.

2. Muz

Çinko bakımından oldukça zengin olan muz, cilt hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca, kan akışını da oldukça hızlandırır. Yani selülitlerden kurtulmanız için en etkili meyvelerden biridir.

3. Ispanak

Ispanak, A vitamini yönünden çok zengindir. Kolajenin azalması sonucunda selülit meydana gelir. Ispanak bu kolajen miktarını artırarak selülitin giderilmesine yardımcı olur.

4. Lahana

Lahana selülit konusunda en etkili sebzelerden biridir. Vücudun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur. Harika bir antiseptik özelliği bulunur. Selülitin azalmasındaki mucizevi etkileri hemen fark ediliyor.

5. Yumurta

Yumurta, lesitin maddesi yönünden çok zengindir. Lesitin, hücrelere giren ve çıkan besinlerin düzenlenmesine yardımcı olur. Selülit tedavisinde bu madde çok önemlidir ve mutlaka tüketilmesi gerekir.

6. Limon

Limon, vücuttaki asit-alkali dengesinin korumasını sağlar. Selüliti meydana getiren çeşitli toksinlerin vücuttan atılmasında oldukça etkilidir.

7.  Yoğurt

Yoğurt bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da yağ emilimini önler. 

8. Ananas

İçerisinde bulunan bromelain enzimi proteinlerin sindirimine yardımcı olur. Bu enzim aynı zamanda fibrin birikiminin parçalanmasına yardımcı olur ve kan dolaşımını canlandırır.

9. Domates

Sofralardan hiç eksik olmayan domates, A ve E vitamini yönünden zengindir. Kan dolaşımını hızlandırır ve çok iyi bir antioksidan özelliği taşır. Kolajen üretime destek olarak, cildi güzelleştirir.

10. Zeytinyağı

Zeytinyağı ile selülitli bölgeye yapılan masajlar harika etkiler yaratır. Kan dolaşımını arttırır ve cildi yumuşatır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.