Semih Koç Onur Akay'a Konuştu!

Semih Koç Onur Akay'a Konuştu!

Uzun süredir İstanbul piyasasından uzak olan ve ünlü popçu Demet Akalın’ın en çok sevdiği seslerden biri olan sevilen sanatçı Semih Koç, Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay'a konuştu.

1994 yılında Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın” adlı yetenek yarışmasına katılmış ve yarışmada söylediği “Annem” şarkısıyla tüm Türkiye’nin dikkatini çekmişti. O isim, sesi ve yorumu ile geniş bir hayran kitlesine sahip olan Semih Koç...

“BÜYÜK BİR İSMİN OLACAK, YA DA BÜYÜK GÖĞÜSLERİN”

Onur Akay'ın "Neden ekranlardan uzaksın." sorusuna, "Öyle bir müzik sektörü var ki ülkemizde, ne kanalların ne yayınlayacağını biliyorsunuz, ne radyoların neler çalacağını." diyen Semih Koç, "Sektör kendi içinde çelişki yumağı. Ne kanallar çaldı şarkılarımı, her yere gereken ödemeleri yapılmasına rağmen ne radyolar çaldı. Zaten programlar son yıllarda bir mutasyona uğradı. Ya evleneceksen, ya dedikodu yapacaksan, ya da yarışacaksan gel diyorlar. Ya gerçekten sansasyonun olacak, ya büyük bir ismin olacak, ya da büyük göğüslerin" dedi.

Koç, Akay'ın “O ses Türkiye ile senin katıldığın İner misin Çıkar mısın arasında fark var mı, şimdiki nesil daha mı şanslı?" sorusuna ise, "Son dönem hatta son yıllardaki yarışmalara bakınca şunu söyleyebilirim yarışma sayısındaki artış, şöhret anlamında düşüşle neredeyse doğru orantılı. Bundan beş sene önce Popstar yarışmalarında çıkan isimleri çoğu kimse hatırlamıyor ama benim çıktığım yarışmanın üzerinden kaç sene geçti hala adım maşallah aynı yarışmayla anılıyor. Şimdi yarışmalarda veya bu tür organizasyonlarda inanılmaz hızla tanınıyor ve kısa sürede daha büyük kitlelere ulaşıyorsunuz ama gündem ve sistem o kadar hızlı ki, kalıcı olmak bu yoğunlukta çok daha zor. Bu Konuda istisna olan tek isim bence sevgili Acun Ilıcalı ve ekibi. Yaptığı başarılı programlar vesilesiyle umut vadeden yarışmacılarının arkasında duruyor. Ve farklı kulvarlar da o kişilerin başarıya adım adım ilerlemelerine basamak sağlıyor. Takdire şayan bir durum." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.