Şenel Aksu’yu Anma Koşusu Konak'ta düzenlendi!

Şenel Aksu’yu Anma Koşusu Konak'ta düzenlendi!

Şenel Aksu’yu Anma Koşusu ve ödül töreninin altıncısını gerçekleştirdi.

2005 yılında hayatını kaybeden, Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin Kurucu Başkanı Şenel Aksu’yu anmak için düzenlenen etkinliğin altıncısı Toros Bölgesi’nde Aksu’nun adının yaşatıldığı parkta gerçekleştirildi. Hayatının büyük bir bölümünü çocukların iyi eğitim almasına harcadığı için 'İzmir'in Annesi' olarak tanınan Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin Kurucu Başkanı Şenel Aksu, vefatının 14'ncü yılında Konak Belediyesi'nce adını yaşatmak için düzenlenen Şenel Aksu'yu Anma Koşusu ve ödül töreni ile bir kez daha anıldı. Toros Bölgesi Şenel Aksu Parkın’da düzenlenen ödül törenine; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra, Türk Anneler Derneği İzmir Şube Başkanı Fatoş Dayıoğlu ve dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, yarışmaya katılan derece alan okulların öğrencileri, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. 

turk-anneler-dernegi-izmir-subesinin-baskani-fatos-dayioglu.jpeg

Şenel Aksu’nun anısı yaşatılıyor

Törende konuşan Aksu’nun kurucusu olduğu Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin Başkanı Fatoş Dayıoğlu, 24 Ekim 2005 yılında hayatını kaybeden Aksu’yu büstü önünde anmanın çok önemli olduğunu belirtti. Aksu’nun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Dayıoğlu, Konak Belediyesi’ne ve belediye başkanı Abdül Batur’a Şenel Aksu’nun anısına sahip çıktığı için teşekkür etti. Koşuya katılan okulların derece alan öğrencilerini de kutlayan Dayıoğlu, “Şenel Aksu’yu anmak ve öğrencilerimizin böyle bir spor aktivitesi içinde bulunması bizi hem duygulandırıyor hem çok mutlu ediyor. Yarışmaya katılan, ödül alan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. 

konak-belediye-baskani-abdul-batur.jpeg

Vefa çok önemli

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Şenel Aksu’nun yurtiçinde ve yurtdışında Kadın Hakları’nın yılmaz bir savunucusu olduğunun altını çizerek, vefanın çok önemli olduğunu söyledi. Batur, “Şenel Aksu unutulmaması gereken isimlerden birisi. Yıllarca Kadın Hakları uğrunda mücadele eden Aksu’nun ve anısının gelecek nesillere taşınması anlamında yapılan bu anma töreni çok anlamlı. Birlikte güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Kadınlarımız için pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınların evin dışında, hayatın içinde olmaları için semt evlerimizle, kreşlerimizle onlara destek olacağız” dedi. 

Her branşta spor yapılmalı 

“Çocuklarımızı spora teşvik etmeliyiz. Çocuklarımızı spor ile bir araya getirirken de sadece tek bir branşta değil, her branşta spor yapması için onlara destek olmalı ve kısıtlamamalıyız. Şenel Aksu koşuna katılan tüm çocuklarımızı tek tek kutluyorum. Kazanmakta var tabi ama her şeyden daha önemli olan katılmak ve mücadele etmektir. Dereceye girmenin dışında katılım sağlamak, okulunuzu, kendinizi en iyi şekilde temsil etmenizin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’. Zeki, çevik ve ahlaklı sporcular olarak bu yarışlarda yer aldınız. Yarışmalara katılmaya devam edeceksiniz” diyen Batur, etkinliğe katılan tüm öğrencilere ve Beden Eğitimi öğretmenlerine katkılarından ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şenel Aksu’yu Anma Koşusu’nun Küçük Kızlar, Küçük Erkekler, Yıldızlar Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kızlar ve Genç Erkekler kategorilerinde dereceye giren lise ve ortaokul öğrencileri ile okul müdürlerine madalya ve hediyeleri, Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis üyeleri ile Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin Başkanı Fatoş Dayıoğlu tarafından sunuldu.  

konakli-cocuklar-senel-aksu-icin-kostular-(2).jpeg
Şenel Aksu kimdir?

İzmirli kadın aktivist, Kazete'nin yayın kurulu üyelerinden Şenel Aksu 1985 yılında T. Anneler Derneği'nin İzmir şubesini kurdu. 1986 yılında Birleşmiş Milletler'e bağlı 80 ülkenin üyesi olduğu Uluslararası Kadınlar Konseyi (ıCW) üyeliğine seçildi ve daha sonra birinci başkan yardımcılığına getirildi. Konseyin 1988'de Washington DC'deki toplantısında Çocuk ve Aile Komisyonu İkinci Başkanlığı, 1991'de Bangkok'da üst yönetim kurulu üyeliği, 1994'de Paris konsey toplantısında ikinci başkanlık, 1997'de Ottawa'da Konsey 1. Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2000 yılında Helsinki'de sağlık nedenlerinden dolayı başkanlığa aday olmayan Şenel Aksu, oybirliğiyle şeref üyeliğine seçildi. Aksu birçok derneğin üyelik ve kurucu üyeliklerinde görev aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.