Senfoni’den Beethoven Gecesi

Senfoni’den Beethoven Gecesi

Her hafta ünlü şef ve solistleri İzmirli sanatseverlerle buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İzDSO) bu haftaki konserine iki önemli sanatçı konuk olacak.

 Folkart Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşecek olan konser Ahmed  Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 31 Mart Cuma gecesi saat 20.30’da başlayacak.
 Polonyalı Şef Wojciech Rodek yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak kemanda Çin Halk Cumhuriyeti’nden Dan Zhu eşlik edecek. Programda dünyaca ünlü besteci L.V.Beethoven’in iki önemli eseri “Keman Konçertosu” ve “5 numaralı Senfoni” seslendirilecek. 
Bu konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’lar ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir.
 
Wojciech RODEK(ŞEF)
Lublin Filarmoni Orkestrası ve SilesiaFilarmoni Orkestrası Sanat Direktörlüğü görevini sürdüren sanatçı aynı zamanda Gliwice Müzik Tiyatrosu Müzik direktörlüğünün yanısıra, PomerianFilarmoni Orkestrasında Misafir Şeflik yapmaktadır. Sanatçı ayrıca WroclawLipinsk Müzik Akademisi’nde  orkestra şefliği eğitimi vermektedir.
  
Dan ZHU(Keman)
Dan Zhu günümüzün uluslararası düzeyde tanınmış en iyi Çinli müzisyenlerden biridir. Strad Dergisi tarafından “etkileyici tevazüve güzel melodi yaratım sanatçısı” olarak nitelenen Zhu, Kuzey America, Avrupa ve Asya da konserler vermektedir. Sanatçının Boston Senfoni ile Tanglewood Festivali’nde yakın zamanda sergilediği müthiş performansı, eleştirmenler tarafından “gerçek anlamda görkemli, çarpıcı ve parlak ” olarak değerlendirilmiştir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.