Senior Otizm Farkındalık Tenis Turnuvası düzenlendi

Senior Otizm Farkındalık Tenis Turnuvası düzenlendi

3-6 Ekim tarihleri arasında Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) kortlarında gerçekleşen turnuvaya 99 sporcu katıldı.

Otizm gerçeğiyle toplumun yüzleşmesini sağlamak, bu sorunla mücadele eden çocukların sporla, özellikle de tenisle ne kadar büyük bir gelişim gösterdiğini kamuoyuyla paylaşmak için düzenlenen turnuva farklı anlara da sahne oldu.

Milli tenisçiyle gösteri maçı

Turnuvada, KTK onur üyesi, Milli Tenisçi Necdet Kestelli ile 14 yaşındaki otizmli tenisçi Arda Cengiz gösteri maçı yaptı. Arda'nın tenise başladıktan sonra hayatında meydana gelen değişim korta yansırken, bu özel turnuvada toplanan tüm gelir, spOrBEN Otizm Derneği’ne bağışlandı. KTK'da, Otizm Farkındalık Semineri de veren, spOrBEN Otizm Derneği Kurucusu Bener Erkorur, "İzmir'de ilk kez böyle bir turnuva düzenlendi. KTK ile birlikte ortak bir sosyal sorumluluk projesinin temelleri atıldı" dedi.

1-815.jpg

Yüreklere dokunduk

Turnuvanın ödül töreninde konuşan KTK Yönetim Kurulu Başkanı Sever Uyaroğlu, Otizmde farkındalık çalışmalarında İzmir'in önemini de artıran projenin, tüm tenisseverlerin büyük ilgisi ve desteğiyle düzenlendiğini söylerken, "KTK olarak sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceğiz.  Şükredecek çok nedenimiz, dokunacak çok yüreğimiz var" dedi.

Turnuvanın kazananları

Yeni Başlayan Kadın Şampiyonu Seda Can, Yeni Başlayan Erkek Şampiyonu Alper Can, Çift Kadınlar Şampiyonları Tuba Turhan & Filiz Yılmaz, Çift Erkekler Şampiyonları Bülent Necimoğlu & Osman Gençer, Karışık Çiftler Şampiyonları Hande Yeşil Öztürk & Kudret Altuğlu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.