Şentop'tan Enis Berberoğlu ve fezleke açıklaması 

Şentop'tan Enis Berberoğlu ve fezleke açıklaması 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop TBMM'ye gelen fezlekeler ve AYM'ye gönderilen Enis Berberoğlu yazısı hakkında açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Şentop, Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu'nun dosyalarının Meclis'e gelmediğini bildirdi.

Mustafa Şentop'un açıklamaları şöyle oldu:

(Fezlekeler) Meclis Başkanlığı'nın görevi teklif olarak inceledikten sonra karma komisyona göndermek.  Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir.

(Meclis’teki 1300 fezleke) Geçmiş dönemlere baktığımızda her ihtimal var. Son zamanlarda bir HDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

İç tüzük ihtimallerin hepsine imkan veriyor. Dosyaların içeriklerine göre değerlendirmek lazım. Karma komisyon dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir. İşlenen suçların mahiyeti bakımından işlenen dosyalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması kararı verilmiş. Benim şuan bir şey söylemem doğru olmaz. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacak.

Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu'nun dosyaları daha Meclis'e gelmedi.

BERBEROĞLU KARARI

Bu anayasa 1982 yılında yürürlüğe girdi. Kesin hüküm yarılamayı sonuçlandırır. Bir hüküm kesinleştiği zaman Yargıtay’ın kararı ile oluyor. 14. Ağır Ceza Mahkemesi bireysel başvuru ile ilgili karara uymayınca AYM yeni bir karar verdi. Anayasa kesin hükmü esas alıyor. Bireysel bir başvuru süreci ile ilgili çalışma yapılabilir. AYM verdiği kararda meclisle ilgili bir bölüm geçmiş. Meclisi töhmet altında bırakan bir metin. Karar gerekçesine yazmadığı bir şey varsa söylenmesini istiyoruz. Bir yanlışlık varsa maddi hatanın düzeltilmesini istiyoruz.

Bazı dikkatsiz siyasetçiler ve köşe yazarları, Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiğimiz yazı için, 'Neden bu kadar zaman sonra gönderildi?' diyor. Haber olması yeni bunun; 15 gün oluyor bunu göndereli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.