Şerafettin Gücü'nden 28 Şubat açıklaması!

Şerafettin Gücü'nden 28 Şubat açıklaması!

ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, “28 Şubat süreci siyasi etkileri yanında, ekonomik olarak da büyük tahribatlara yol açmış post-modern bir darbe olarak tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, 28 Şubat’ın yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda 28 Şubat’ın Türkiye’ye 400 milyar dolar zararı olduğunu ifade etti. Gücü, “Bu darbenin ülkemize maliyeti yaklaşık 400 Milyar Dolar’dır. Bankalardan hortumlanan para yaklaşık 50 Milyar Dolar’dır. “İrtica” yaftası ile mütedeyyin insanlarımız zulüm görmüş, 6 Milyon kişi fişlenmiştir. Kılık kıyafet nedeniyle yaklaşık 34 bin kişi hakkında soruşturma açılmış, 27 vakıf dernek kapatılmış, silahlı kuvvetlerden 1635 kişi ihraç edilmiştir” dedi.

 “O günler geride kaldı”

Başörtüsü yasaklarının toplumun huzurunu bozmak için ülkede kutuplaşma nedeni olarak kullandığını ifade eden Gücü, daha sonra sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bin yıl sürecek” denilen darbe süreci geride on binlerce mağdur ve ekonomiye verdiği zararlarla anılır olmuştur. 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı olduğu iddia edilen bu darbe sürecinde Ankara Sincan’da tanklarla geçiş yapılmış, halka göz dağı verilmiştir.

28 Şubat’ı Asla Unutmayacağız

“Tarihe kara bir leke olarak düşen 28 Şubat Darbesi, sadece o günün siyasi iktidarına karşı, merhum hocamıza karşı yapılan bir darbe değil, milletimizin geleceğini, sanayicimizin dünyada söz sahibi olmasını da baltalamış karanlık bir süreçtir. 28 Şubat'tan bugüne kadar geldiğimizde, bu sürecin Türkiye ekonomisine zararı 400 milyar doların üzerinde olmuştur. Eğer ülkemizin makus tarihinde 28 Şubat süreci gibi antidemokratik müdahaleler olmasaydı, Türkiye belki de 2023 hedeflerini çoktan yakalamış olurdu. Ne acıdır ki, o dönemde ağızlardan düşmeyen ‘yeşil sermaye’ nitelendirmesi ile birçok sanayicimizin tırnakları ile kazıyarak ülkeye kazandırdığı işletmelerine operasyonlar yapılmış, yağmalanmış ve ambargo uygulanmıştır. Bütün yapılanlara rağmen inandığı yolda ilerleyen sanayicilerimiz zor günlere, baskılara ve dayatmalara aldırış etmeden çalışmış ve bugün hak ettiği yerlere gelmişlerdir. Kara bulutlara aldırış etmeden, bahara kavuşan Anadolu’nun Aslanları, bugün ülkemizi 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaştırmak için canla başla çalışmaktadır. Umuyoruz ki, şanlı bir tarihe sahip olan, Evlad-ı Osmanlı’nın torunları omuzlarınla ilerleyen ülkemiz, 28 Şubat gibi kara günleri bir daha yaşamaz. Allah, o günleri bizlere göstermesin” ifadelerini kullandı. Gücü, 28 Şubatlar’ın, 15 Temmuz’ların Türk milletini yıldıramayacağına vurgu yaparak, “Bu ülkede Necmettin Erbakan gibi, Ömer Halisdemir gibi, Fethi Sekin gibi cesur yüreklerin hiç bitmeyeceğine inancımız sonsuz”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum