Şerafettin Kılıç, İzmir için projelerini açıkladı

Şerafettin Kılıç, İzmir için projelerini açıkladı

Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Kılıç, düzenlediği medya buluşmasında İzmir projeleri tanıttı, seçim beyannamesini açıkladı

Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şerafettin Kılıç, gerçekleşen medya buluşmasında İzmir için hazırladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı. Balçova Termal Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Kılıç, “İzmir’e duyduğumuz sevda ve sorumluluk ile, İzmir’e ve İzmirliye dinamizm katacak olan, kentin özelliklerini sentezleyip vizyonunu yükselteceğine inandığımız projelerimizle karşınızdayız.” dedi. Sinevizyon eşliğinde projelerini aktaran Kılıç, toplumun bütün kesimlerinin istifade edeceği ekonomik, yaygın, kaliteli ve rahat hizmeti esas alacağını belirtti. Kılıç projelerini, kentsel yapılaşma ve imar, tarihi-doğal-kültürel mirasın korunması, yeşil alanlar, körfeze geçmişini hatırlatmak, çevre-turizm, ulaşım politikası, afet politikası ve yönetimi, iş hayatı, kongre merkezi, engellilere özel projeler, sosyal projeler ile belediye tarafından yapılacak tarımsal projeler başlıkları altında açıkladı.  

Partizanlık ve ayrımcılık yapılmayacak

Şehrin planlanması sırasında ranttan kaynaklanan haksız zenginleşmenin önünü keseceklerini vurgulayan Şerafettin Kılıç, hizmette ve atamada partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağının sözünü verdi. Kılıç, şöyle konuştu: "Hedefimiz yatları, marinaları, balıkçı barınakları, feribot iskeleleri, su sporları merkezleri ve deniz müzeleri gibi sosyal tesisleriyle, denizle bütünleşen kent formu kurmaktır. ‘Şehir içinde yeşil değil, yeşil içinde şehir’ anlayışı uygulanacaktır. Ulaşım planlamasında raylı sistemleri öne çıkaran politikalar izlenecektir. Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı ivedilikle tamamlanacak, bu hattın Güzelbahçe’ye ulaştırılması sağlanacaktır. Bunların yanı sıra Üçyol-Şirinyer-Buca metro hattı ile Halkapınar-Otogar metro hattı projeleri uygulamaya geçirilecektir. Metro ve hafif raylı sistemlere alternatif ve entegre olarak yapılacak havaray hatları, trafiği rahatlatma etkisi de gösterecektir. Ulaşım fiyatlarında makul ölçüde indirime gidilecektir. Milli ve dini bayramlarda ulaşım tüm halka ücretsiz olacaktır. Yüksek kapasiteli yeraltı ve yerüstü otoparkları inşa edilecektir." Kılıç, organize sanayi bölgeleri oluşturularak sanayici ve iş adamlarının istifadesine sunulacağını, esnaf ve sanayicinin dışa açılmasında aktif rol oynayacak ‘Kardeş Şehir’ anlaşmalarıyla İzmir’de üretilen ürünlerin yurt dışında tanıtılması ve pazarlanmasında belediyenin öncü bir rol üstleneceğini, bunların yanı sıra Belediye Esnaf ve Sanayiciyi Destek Birimi kuracağını ifade etti. 

Sosyal Projeler 

"İzmir’imize yakışır devasa bir Kongre Merkezi kazandırılacaktır. Engellilerin çalışma yaşamına katılımları hususunda belediyemiz gerçek bir katalizör işlevinde bulunacaktır. Fakir öğrencilere kırtasiye yardımı yapılacak, dar gelirli öğrencilere ve üniversite öğrencilerine burs verilecektir. Su fiyatları, sadece maliyeti karşılayan bir orana çekilerek ciddi bir indirim yapılmış olacaktır. Aş evleri ve ramazan çadırları kurulacaktır." diyen Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Kılıç, kimsesizlere kucak açacaklarını ve maddi olanağı olmayanlara evlendirme yardımı yapacaklarını dile getirdi. Aile içi iletişim, çocuk sağlığı ve dengeli beslenme konularında mahalle ve semt bazlı merkezler açacağını, dağ-deniz-kültür-sağlık turizmini teşvik edeceğini anlatan Kılıç, seçkin kültür merkezleri ve uluslararası gençlik projeleri oluşturabilmeleri için uygun ortamlar sunacak olan gençlik merkezleri açmayı hedeflediklerini söyledi.

Tarımsal kalkınma yatırımları

Tarımsal kalkınmanın büyük boyutlu ve kapsayıcı olması için geniş çaplı çalışmalar uygulanacağını kaydeden SP adayı Kılıç, “Zehirsiz tarımsal meyve sebze üretiminin temini projeleri, tarımsal aile işletmelerinin temini projeleri, üretici birlikleri ve tarımsal kalkınma stantları, yeşil alanlarda ve parklarda yerli üreticilerden bitki kullanılması, organik marketler zinciri, İzmir tarım ürünlerini sağlık ve kalite açısından dünya markası yapma, Bakırçay ve Gediz nehirleri rekreasyon ve sulama projeleri, tarımsal örgütlenme destekleri, çiftçi pazarları projesi, zeytin ve kestane ağaçları rehabilite projeleri hazırladık. Bunlar belediyemiz tarafından uygulanarak önemli yatırımlar yapılacaktır.” diye konuştu.

Belediyecilikteki temel prensipleri

Konuşmasının sonunda belediyecilikteki temel prensiplerinin altını çizen Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Planlı ve programlı çalışacağız. İşi ehline vereceğiz. Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. Belediyenin kaynaklarına, yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Hizmette ve atamada partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız. Kapımız, her zaman ve herkese açık olacak. Yerel ve kültürel değerleri koruyup zenginleştireceğiz. Hizmetlerimizde her işi hızlı, doğru ve estetik biçimde yapacağız. Hesap verilebilir ve şeffaf olacağız. Herkesin derdi ile dertlenecek, halkımız ile bütünleşeceğiz. İmar uygulamalarında hiç kimseye haksız rant sağlamayacağız. Merhametli ve adil olacağız.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.