Bodrum'a Merhaba bestesi

Bodrum'a Merhaba bestesi

Serap Yenici, ünlü yazar, tarihçi, ilk rehber, ilk mavi yolculuğu düzenleyen ve daha birçok özellikleriyle tanınan ve Bodrum'a kazandırdıkları ile asla unutulmayacak olan Halikarnas Balıkçısı’na ithaf edilen beste yaptı.

Halikarnas Balıkçısı’na ithaf edilen beste, yıllardır Bodrum'a gelen herkesi ilk karşılayan sözlerden oluşuyor. Bodrum'un yokuşbaşına vardığınızda sizi Halikarnas Balıkçısı’nın fotoğrafı karşılıyor ve altında şu sözler yazıyor..

Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin,
Sanma ki geldiğin gibi gideceksin,
Senden öncekiler de böyleydiler,
Akıllarını Bodrum’da bırakıp gittiler

whatsapp-image-2022-04-24-at-14-57-12.jpeg

Bu sözler ve Bodrum ve Cevat Şakir ile ayrılmaz bir bütünlük içinde yıllar önce bu sözleri Halikarnas Balıkçısı'na ithaf eden Tuncay Özsert bu bütünlükten derin mutluluk duyduğunu her fırsatta söylüyor. Bu özel sözleri besteleyen ve yorumlayan Serap Yenici yine kendisi gibi Bodrum'a yerleşen aranjör Ali Akakça ile birlikte eseri hazırladı. İlk olarak yıllardır ‘Ege'den aldık biz bu aşkı’ eseri ile danseden Veysel Aymaz yönetimindeki Ege Dansları topluluğu bu kez Merhaba Bodrum’a için çok özel bir koreografi ile danslarını izleyicilere sundu.

whatsapp-image-2022-04-24-at-14-58-39.jpeg

Bodrum da Cevat Şakir'in doğum gününde Dünya Merhaba günü ilan edildiği gün17 nisan'da eser ilk kez dinleyicileri ile buluştu. Merhaba Bodrum’a, Bodrum Turizm etkinlikleri kapsamında eski Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu ve Federal Almanya Kültür bakanı Claudia Roth, Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katıldıkları Halk TV’nin Görkemli Hatıralar programında izleyicisiyle buluştu.

whatsapp-image-2022-04-24-at-16-11-50.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum