Serbest Bölge kalifiye elamanını Bergama yetiştirecek!

Serbest Bölge kalifiye elamanını Bergama yetiştirecek!

Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı Bergama önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. 

Bergama’da yakın bir zaman diliminde faaliyete geçmesi beklenen Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin yetişmiş eleman ihtiyacı için neler yapılması gerektiği konuşulmaya başlandı. Ege Serbest Bölge (ESBAŞ) CEO’su Dr. Faruk Güler, “Bergama şimdiden kalifiye eleman yetiştirmeye başlamalı. Gelin öğrencilerinizi birlikte eğiterek nitelikli elamanlar ortaya çıkarıp onları iş, meslek sahibi yapalım” dedi.

Bergama Ticaret Odası’nda yapılan toplantıya Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama, Kınık, Dikili Milli Eğitim Müdürlükleri, Mesleki ve Teknik Lise Müdür ve Yöneticileri, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu Sekreter ve İdarecileri, Mahalle Muhtarları ve azalar katıldı. Toplantıda yetişmiş eleman ihtiyacına dikkat çekilerek, şimdiden kolların sıvanması gerektiğine eğitimciler aracılığıyla öğrenci ve ailelerine bu konuda bilgi verilmesinin önemine değinildi.

BELEDİYE BAŞKANI KOŞTU; “ÇOK KISA SÜREDE 20 BİN KİŞİ YETİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Kuzey Ege’nin ekonomik gelişmelere yelken açtığı bir döneme girdiğine dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “Tabii ki doğumun sancılı olmaması ve sağlıklı olması için bizlerde hazırlık yapmamız gerekiyor. Toplantıyı düzenleyen Bergama Ticaret Odamıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve burada bulunan Dr. Faruk Güler’e çok teşekkür ediyorum. Çok farklı merhalelere imza atacağız. Bergamamız’ın makus talihi artık değişiyor.  İllere ve merkeze olan uzaklığımız nedeniyle Bergamamız eskiden ‘Çıkmaz Sokak’ olarak anılırdı. Bakırçay havzası bu nedenle biraz kaderine terk edilmişti. Ama bu dezavantajımız, otoyollar ve hükümetimizin yatırımlarıyla avantaja dönüştü.  Artık otoyolların merkezinde, kavşak noktasındayız. Bize düşen görev bugünden kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak adımları atmak. Gençlerimizi ve öğrencilerimizi şimdiden serbest bölgemizin kalifiye eleman ihtiyacı için yetiştirmeliyiz” dedi.

TİCARET ODASI BAŞKANI ÜRPER; “VASIFSIZ OLAN İŞ GÜCÜMÜZÜ VASIFLI HALE GETİRMELİYİZ”

Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Ege’de de en önemli sıkıntıların başında vasıfsız olan iş gücünün vasıflı hale getirilmesi olduğuna dikkat çeken Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, “Bergama’da geçtiğimiz aylarda yaptığımız işveren işçi buluşması organizasyonunda, üç bin 200 iş başvurusu yapıldı. Şirketler 231 başvuru sahibi ile görüşme isteği beyan etti. 231 görüşmeden de sadece 37 kişi işe yerleşebildi. Yani Üç bin 200 kişi iş için geliyor. 37 kişi ancak işe alınabiliyor. Bu oran yüzde bir buçuğu geçmiyor. Buradan nasıl bir sonuç çıkarmamız  gerektiği ortada. Yetişmiş kalifiye elamana duyulan ihtiyaç bu rakamlardan açıkça okunuyor. Vasıfsız olan iş gücümüzü vasıflı hale getirerek işsizliği de önleyebiliriz” dedi.

EGE SERBEST BÖLGE CEO’SU DR. GÜLER; “TECRÜBELERİMİZİ BERGAMA’DA DEĞERLENDİRMELİYİZ”

30 yıldır Ege Serbest Bölge’de elde ettikleri tecrübelere konuşmasında işaret eden ESBAŞ Ceo’su Dr. Faruk Güler, “Artık nasıl bir yol izlememiz gerektiğini biliyoruz. 1990 yılında kurulan Gaziemir Serbest Bölge ile çok tecrübe kazandık.  Bu bölgede 20 bin kişi çalışıyor. Bu serbest bölgemiz 100 bin kişilik ailenin geçimini sağlanıyor. 2. 2 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Büyük bir ekonomiyiz.  Biz Bergama'ya gelmezden önce yeni serbest bölgeyi nerede yapalım diye 3 yıl çalıştık. Bergama’dan daha güzel bir yer yok. İzmir'e çok uzak değil artık İzmir'e otobanla bağlandı. Bu sorun çözüldü. Şuan en büyük dezavantaj yetişmiş insan gücü. Batı Anadolu Serbest Bölgesi faaliyete geçtiğinde, Bergama'da yetişmiş kalifiye elaman ihtiyacı gün yüzüne çıkacak. Kuzey Ege’de çok insanımız var. Bu insanımızı şimdiden kalifiye olarak yetiştirmemiz lazım. Okullarımız eğitimcilerimiz bunun için çalışmalı. Bizde 30 yıllık tecrübemizi aktarmaya iş birliği yapmaya hazırız” dedi. 

img_8444.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.