Sertel, 'Koronavirüs pastacıları teğet geçti!'

Sertel, 'Koronavirüs pastacıları teğet geçti!'

Covid-19 virüsünden çok sayıda sektör olumsuz etkilenirken, Şekerciler ve Pastacılar Odası’na bağlı esnaflar süreci ağır yara almadan atlatmaya çalışıyor. 

Kısıtlama ve yasak günlerinde unlu mamül satışı yapan mekanların kapanmamasının kendileri için avantaj olduğunu belirten Şekerciler ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı İhsan Esen, “Bizim sektörümüzde faaliyet gösteren işletmeler bu süreçte hiç kapanmadı. Koronavirüs’ten toplumsal anlamda olumsuz etkilendik, etkilenmeye de devam ediyoruz ancak ekonomik anlamda bizim sektörü teğet geçti diyebiliriz. İşlerimiz iyi ancak cirolarımız düştü. Her şeyin eskisi gibi olması için ülkemizin genel anlamda toparlanması şart” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Şekerciler ve Pastacılar Odası’nı ziyaret ederek Başkan İhsan Esen ve Başkanvekili Hüseyin Süleymanoğlu ile görüştü. Esnaf odalarını dolaşarak sorunlarını dinlediğini ifade eden Sertel, odaya bağlı esnafın pandemi sürecini ağır yara almadan atlatmaya çalışmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bazı sektörlerin işlerinin bozulmamasının ekonominin yolunda olduğu anlamına gelmeyeceğini dile getiren Sertel, çarkların birbirine bağlı olduğunu ve hepsinin tıkır tıkır dönmesi gerektiğini kaydetti.

“EKMEK ÜRETİMİ İSTİYORUZ”

Unlu mamül üretenlerin ekmek de çıkarması için mücadele verdiklerini belirten Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen, Sertel’den de bu konuda destek beklediklerini ifade etti. Esen, “Dünyada birçok ülkede örneği olmasına rağmen ülkemizde unlu mamül üreticileri ekmek çıkaramıyor. Küçük esnaf için bu durum büyük bir sorun teşkil ediyor. Sorunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Şahsınızdan ve parti ayrımı gözetmeksizin tüm milletvekillerinden sesimiz olmanızı, çözüm noktasında katkı koymanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Esen, nazik ziyareti ve duyarlı yaklaşımı için CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.