Bakan Kurum: "Ülkemizin barışçıl diplomasisi COP31'e ilham olacak"

COP31 Başkanı ve Bakan Murat Kurum, Antalya’da 85 lideri ağırlayacaklarını belirterek Türkiye’nin barışçıl diplomasisinin konferansa ilham olacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İletişim Başkanlığınca düzenlenen “Sıfır Atık’tan COP31’e: Türkiye’nin İklim Diplomasisi” panelinde konuştu. Sıfır Atık Hareketi kapsamında geri kazanım oranının 2017’de yüzde 13’ten 2025’te yüzde 37’ye ulaştığını belirten Kurum, bu dönemde 90 milyon ton atığın geri kazanıldığını ve ekonomiye yaklaşık 365 milyar lira katkı sağlandığını söyledi. Kurum, Depozitolu Ambalajlar Sistemi ile de 520 milyon ambalajın ekonomiye yeniden kazandırıldığını ifade etti.

COP31’DE “DİYALOG, UZLAŞI VE AKSİYON” VURGUSU

İklim krizinin etkilerine dikkati çeken Kurum, Antalya’da şiddetli yağışla birlikte meydana gelen hortumda dört kişinin hayatını kaybettiğini belirterek yakınlarına başsağlığı diledi. COP31’in yol haritasını “diyalog, uzlaşı ve aksiyon” olarak belirlediklerini aktaran Kurum, konferansta sıfır atığın öncelikli konulardan biri olacağını kaydetti. Kurum, iklime dayanıklı tarım, dirençli şehirler, temiz enerji dönüşümü ve iklim finansmanının da ele alınacağını söyledi. Antalya’da düzenlenecek konferansta 85 lideri ve yaklaşık 1,5 milyon misafiri ağırlamayı beklediklerini belirten Kurum, “Ülkemizin barışçıl diplomasisi COP31’e ilham olacak.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri