Demokrat Parti Tire'de, 11.Olağan Kongresi Yapıldı

Demokrat Parti Tire 11.Olağan İlçe kongresi yoklama ve açılış konuşmasıyla başladı...

Tire İlçe Başkanı Adayı Hasan Sinan SARP ve Celal KESELİ tarafından verilen önergeyle kongre divan başkanlığına Genel İdare Kurulu Üyemiz Sait DEMİR, Merkez Karar Kurulu Üyemiz Ahmet Nedim TURBİL, İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemil GÜNDOĞDU, Ödemiş İlçe Başkanı Mutahhar ATEŞ ve Torbalı İlçe Başkanı Mahmut KÖMÜRCÜ tarafından oluşturulması verilen bir önergeyle teklif edilmiş ve önerge oy birliğiyle kabul edilerek Kongre Başkanlık Divanı teşekkül etmiştir.

Divan Başkanlığının yerini almasından sonra kongre gündem maddeleri gereği Divan Başkanı Sait DEMİR Kongreye katılan Partili üyelerimizi ve misafirlerimizi Aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında 1 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızı söylemeye davet etmiştir.

Gündem maddeleri gereği Tire ilçe başkanlığı faaliyet raporu ve kesin hesap raporu İlçe Başkanı Hasan Sinan SARP tarafından kongreye katılanlara okunmuştur. Divan Başkanlığı tarafından okunan Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve Kesin Hesap raporu oy birliği ile ibra edilmiştir.  Siyasi Konuşmalarda ilk olarak Divan Başkanı tarafından söz Tire İlçe Başkanı Adayı Hasan Sinan SARP’a verildi.

İlçe Başkanı Adayı SARP; yaptığı konuşmada delegelere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü  “Böylesi köklü bir tarihe ve misyona sahip bir partinin ilçe başkanlığını yeniden yapacak olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Bu görevde bana güvenen öncelikle Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal ve ardından da il yönetimimiz ve delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Üstlendiğim bu önemli görevi tüm gayretimle sürdüreceğim. Tire İlçemize ve partimize hayrına olan tüm çalışmalarda yer alacağız. Partimizin önümüzdeki seçimlerde de hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte gereken tüm gayreti ortaya koyacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER yapmış olduğu konuşmada "Memleket adına yeni bir dönemin başlangıcı ve pek çok gelişmeye gebe bir zaman diliminin içinden geçmekteyiz. Özellikle 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri ve 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimi sonrası Türkiye’nin değişen şartları içerisinde bizler de çok uzun süredir fikriyatımızı, düşüncelerimizi milletimizle birleştirmeye devam ettik. Siyasal rekabetin, partiler arası rekabetin, topyekün siyasetin nasıl değiştiğini, özellikle siyaset ekseninde gelişen hadiseleri yakından gözlemliyoruz.

Siyasetin, siyasi partiler arasında olmaktan çıkıp neredeyse kamplar rekabetine dönüştüğü bir ortamda Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı olarak kendi ideallerimizi, değerlerimizi bulunduğumuz her platformda dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bizler de İzmir’de ve ilçelerinde hazırlıklarımızı gözden geçiriyor ve eksik teşkilatlarımızı tamamlayarak her anlamda hazır olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu bağlamda geçtiğimiz hafta Bergama ve bugün gerçekleştirdiğimiz Tire ilçe kongremizin partimize, ülkemize, ilimize ve Tire halkına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Tire Kongresi Divan Başkanı Sait DEMİR toplantıya katılan misafirle huzurunda yaptığı konuşmada;

Demokrat Parti sevdalılarını partinin etrafında toplanmaya davet etti. Genel İdare Kurulu Üyesi ve Divan Başkanı DEMİR konuşmasını şöyle sürdürdü:

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı olarak Bizler bu süreçte ilçe kongrelerimiz başlattık. Demokrat Parti kongrelerinden sonra güçlü bir şekilde halkın karşısına çıkacaktır. Bu partinin toparlanması, eski gücüne ulaşabilmesi için partinin eski isimlerinin, partiye inanmış kişilerin partinin etrafında toplanmasını bekliyoruz.

Böylelikle gücüne güç katacak olan Demokrat Parti, milletin önüne yaşanılan kaostan kurtulmanın reçetesini sunacaktır.

KIRAT İZMİR'DEN ŞAHLANACAK

Tire 11. Olağan Kongresinde Genel İdare Kurulu Üyesi ve Divan Başkanı Sait DEMİR Kongreye katılan partililere birlik ve beraberlik mesajı verdi. DEMİR; Türkiye'nin ve Türk halkının acılarına son verecek partinin ne AK Parti ne CHP ne de MHP olduğunu belirtti. Demokrat Parti Tire İlçe Kongresi ile Kıratı İzmir'den şahlandıracağız." şeklinde konuştu.

DEMİR: “KIRGINLIKLARI, DARGINLIKLARI KALDIRACAĞIZ.”

"Şuan hiçbir parti 'Biz Türkiye'de merkez sağı temsil ediyoruz' diyemez. Şuan ülkede merkez sağı kim dolduracak sorusunun cevabı yoktur. Demokrat Parti bu açığı dolduracak tek partidir. İyi organize olmuş, sorunlarından arınmış bir Demokrat Parti bu ülkenin ve ülke insanının kurtuluşu demektir." diye konuştu.

11.Olağan Tire İlçe Kongresine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL bir Kongre mesajı göndererek, "Millet sevdası ile yollara düşen, Millet için düşünen, tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, gerçekleştireceğiniz Tire Kongresinin Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kongre (ilçe başkanı, 6 asil yönetim kurulu üyesi, 6 yedek yönetim kurulu üyesi ve 19 il kongre delegesi seçilmek üzere ilçe seçim kuruluna devredildi.

Yapılan seçimde Demokrat Parti Tire İlçe Başkanlığına

Hasan Sinan SARP

Tire İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine

Celal KESELİ, Serkan GÖRÜŞÜK, Adil ATAN, Halil MERMER, Aydın AKYEL, Selahattin KARAVAN Seçildi.

11.Olağan Tire ilçe kongresinin partimize, ülkemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Yeşil Düşünüp Gerekmedikçe Çıktı Almayınız!...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri