Elvan Abeylegesse 2 Yıl Men Cezası Aldı

Etiyopya asıllı Türkiye Milli Takımı Atletizm dalında milli sporcu olan Elvan Abeylegesse, 2007 yılında Japonya Osaka'da aldığı doping cezası gereği Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne (IAAF) Türk Atletizm Federasyonu'nundan gereğinin yapılmasını istemişti. Dünya Şampiyonası'nda kendisine yapılan testlerde pozitif sonuç çıkan Abeylegesse'ye 2 yıl karşılaşmalardan men cezası verildi.

Japonya Osaka'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan isim Elvan Abeylegesse'nin, müsabakalar öncesi yapılan testte doping kullandığı ortaya çıkmış ve Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) Türkiyeli Milli Sporcu'da doping çıktığı için Türk Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu'na yazı göndererek Abeylegesse'ye gerekli cezanın verilmesini istemişti. 2007'de gerçekleşen doping krizi, yıllardır devam eden soruşturmaların ardından, milli sporcunun savunmasının alınmasıyla beraber bir karara vardı. Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, Elvan Abeylegesse'nin hazırladığı savunmaya 2 yıl resmi karşılaşmalardan men cezası verildiğini belirten bir yazıyla beraber Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne (IAAF) gönderdi.

Abeylegesse'nin menajeri Önder Özbilen tarafından Doping konusunda savunma yapması istenen Etiyopya asıllı Türkiyeli Milli Atletin, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne dava açtığı duyurulmuştu. Menajer, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nda çalışan bir uzmandan rapor aldıklarını söyleyerek, geçmişe yönelik incelemelerde bir çok hata yapıldığını öne sürmüştü.

Abeylegesse Kimdir

1982 doğumlu olan milli sporcu, 7 çocuklu bir ailenin sondan önceki çocuğu olarak dünyaya geldi. Addis Ababa'da doğan sporcu, spora arkadaşlarıyla amatör olarak futbol oynayarak başladı. Koşma konusunda yetenekleri olduğu fark edilen milli sporcu, ilk defa 14 yaşında atletizme yönlendirilerek ilk resmi atletizm koşusunu 1999 yılında Belfast'ta koştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri