Fatih Terim, Ozan Tufan hakkında kararını verdi

İşte Fatih hocanın kararı.

EURO 2016 finallerindeki ilk maçında Hırvatistan’a 1-0 yenilen A Milli Takım’da cuma günkü İspanya maçı öncesi Fatih Terim revizyon kararı aldı. Özellikle ilk maçta Modric’in golü sırasında saçıyla oynaması nedeniyle eleştirilen Ozan Tufan, Fatih Terim’in yine planları arasında. Tecrübeli çalıştırıcının, hem hücumda pozisyon üretilememesi hem de savunmada çok açık verilmesi nedeniyle takım iskeletinde değişiklikler yapması bekleniyor.

Fatih Terim, İspanya’nın orta sahadaki pas trafiğini engellemek için 4-6-0’ı tercih ederse; stopere Ahmet veya Semih çekilecek. Topal orta sahada Selçuk ve Ozan Tufan ile birlikte oynayacak. 4-5-1 veya 4-3-3 tercihi durumunda, hücumda tek forvet olarak Cenk’in yerine Burak görev yaparken kanatlarda Hakan Çalhanoğlu ve Arda oynayacak.

OZAN TUFAN İLE NE OLMUŞTU?

A Milli Takımın genç oyuncularından Ozan Tufan’ın, Hırvatistan maçında Modric’in golü sırasında saçını düzeltmesi nedeniyle sosyal medyada büyük tepki görmüştü.

OZAN TUFAN KİMDİR?

Spor Toto Süper Lig takımlarından Fenerbahçe’de forma giyen Ozan Tufan, 2013 Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Türkiye U-19 takımında forma giydi. Ayrıca Ozan Tufan, 9 Ağustos 2012 tarihinde UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda KuPS Kuopio karşısında Bursa Atatürk Stadyumunda oynanan maçın 71. dakikasında attığı gol ile Avrupa kupalarında gol atan en genç futbolcu olmuştur.

OZAN TUFAN’IN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri öncesi 2014 Mayıs ve Haziran aylarında yapılan kamp kadrosuna davet edilen Ozan Tufan, 25 Mayıs 2014 tarihinde İrlanda ile oynanan maçın ikinci yarısının başında Bilal Kısa’nın yerine oyuna girdi.

Ozan Tufan, 3 Eylül 2014 tarihinde Danimarka ile oynanan hazırlık maçının son dakikasında oyuna girip ilk golünü attı. Ayrıca Türkiye, maçı Ozan Tufan’ın attığı bu golle kazandı.

OZAN TUFAN’IN FENERBAHÇE KARİYERİ

Ozan Tufan, 12 Ağustos 2015 tarihinde 7 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. Ozan Tufan, 8 numaralı formayı tercih etmiştir. Fenerbahçe ile ilk maçına ligin 2. haftasındaki Çaykur Rizespor mücadelesinde çıkan Ozan Tufan orta sahanın her bölgesinde oynayabilen ayrıca sağ açık ve sağ bek bölgelerinde de forma giyebiliyor. Ozan Tufan, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü bir UEFA Avrupa Ligi karşılaşması olan Molde maçında atmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri