İzmirli iş insanları, "Birlikte Kazanacağız”

 Tüm dünyada pandemi ilan edilen corona virüsü Türkiye'yi de etkisi altına aldı.

Farklı sektörlerden iş insanları dünyayı tehdit eden bu küresel salgından toplum olarak birlik beraberlik ruhu ve dayanışmayla çıkılacağına dikkat çekti; alınan tüm önlemlere sıkı sıkıya bağlı kalınmasının önemini vurguladı.
Corona virüsüyle mücadele için toplumsal seferberlik gerektiğini belirten sektör temsilcileri, “Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız ve sağlıklı yarınlarımızı birlikte kuracağız” mesajı verdi.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu:

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Bu süreci hep birlikte başarıyla atlatmak zorundayız. Sağlık sektöründe olduğumuz için görevimizin başındayız. Halkımızın yanında olmaya da devam edeceğiz. Salgının yayılmaması için acil bir durum olmadıkça insanlar evlerinde kalsınlar. Önemli bir sağlık sorunu yaşamadıkça hastanelere de başvurmasınlar. Devletimizden özel sağlık sektörüne yönelik destek bekliyoruz.

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer:

BU SÜRECİN SONUNDA TÜRKİYE KARLI ÇIKACAKTIR

Gerek hükümetimiz, gerekse de sağlık bakanlığımız corona konusunda erken harekete geçerek önemli adımlar attı. Ekonomiyi tamamen durdurmamak için çalışmalarımıza ara vermedik. Kimseyi işten çıkarmadık. Firma olarak gerekli tüm önlemleri aldık. Şantiye çalışmalarımız da devam ediyor. 65 yaş üstü personelimizi izine ayırdık. Diğer çalışanlarımızın da sayısını azalttık. Bugüne dek bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Bir süre önce İran ve İngiltere'ye yönelik satış gerçekleştirmiştik; onları da askıya aldık. Bu süreçler atlatılınca en karlı ülke Türkiye olacaktır. Türkiye'de de en çok İzmir avantajlı duruma yükselecektir. 

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı:

HER SALGIN GİBİ CORONA DA GEÇECEK

Tüm dünyada salgın hastalık olarak kabul edilen pandemik corona virüsü ülkemizi de etkiledi. Buna rağmen en şanslı ülkelerden biriyiz. Çünkü sağlık altyapısı olarak dünya ülkeleri arasında önemli bir noktadayız. Bununla birlikte gerek hekim kadromuz, gerekse de sağlık personelimiz donanımlı ve fedakar bir yapıya sahip. Öte yandan Türkiye olarak sıcak kanlı bir toplumuz. Birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz. Bu konuda yapılması gereken şey sabırlı bir şekide insanların evde kalarak kendilerini hastalıktan izole etmeleridir. Hem inşaat, hem de sağlık sektöründe hizmet veren bir grup olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstihdamı korumayı da önemsediğimiz için kimseyi işten çıkarmadık. Tüm çalışanlarımıza eğitimler veriyoruz. Bu bir savaş ve şunu özellikle söylemek istiyorum ki; her salgın gibi bu da yok olacak. Ama bu salgının ne kadar süreceği de bizlere bağlı. 

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve işadamı Barış Kocagöz:

KURALLARA UYMAK YAŞAMSAL ÖNEMDE

Tüm dünyayı saran corona salgınının düzelmesi için herkesin kurallara harfiyen uyması gerekiyor. Bu konuya ciddiyetsiz yaklaşan bazı ülkelerin içine düştüğü durumu hepimiz görüyoruz. Bireyler olarak da sorumluluklarımız var. Sokağa çıkma yasağına gerek kalmadan bu sürecin atlatılması, hem sosyal hem de ekonomik anlamda önemli. Biz de firma olarak karantina kurallarına uyuyoruz. Kuralları delmeye kalkarsak bu sürecin uzamasına ve salgının daha çok yayılmasına sebep olabiliriz. Yetkililer tarafından açıklanan önlemlere tüm vatandaşlarımızın uymasını bekliyoruz. 

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay:

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRELİM

Tüm ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemi ancak birlik, beraberlik ve dayanışmayla atlatabiliriz. Diğer sektörler gibi gayrimenkul sektörü de bu süreçte çok yıpranacak, gerek FCTU olarak gerekse TÜGEM İzmir Şubesi olarak tüm meslektaşlarımıza sektörel gelişmeleri, yeni yayımlanan mevzuatları en hızlı şekilde ulaştıracağız. Bu dönem hepimize farklı bakış açısı getirdi. Bu dönemi eğitimlere ağırlık vererek, dijitalleşmeye geçerek hazırlanacağız ve yine piyasa canlandığında sektör olarak çok daha modernize, dijital çağı yakalamış hizmet sektörü olarak çalışacağız. Unutmayalım; her kriz içinde fırsatlar da barındırır, bu durağanlığı her sektörün kendini geliştirmesi için bir fırsat olarak değerlendirelim.

Erkunt Traktör CEO'su Tolga Saylan:

SABIRLI OLMAK GEREKİR

Corona salgını ülkemizde daha geç başladı. Bu durum bir avantaj da sağladı. Bundan sonra alınan önlemler yayılma hızını kesme amaçlı oldu. Şu anda birçok sektörde firma üretimini durdurdu. Erkunt olarak biz de sayın bakanımızın söylediği gibi kendi OHAL'imizi ilan ettik. Üretim yapmasak bile evden çalışma sistemiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte herkesin kendini evde kalmaya adapte etmesi gerekiyor. İnsanlar bilinçli bir şekilde hareket etmeli, süreci 'bize bir şey olmaz' mantığıyla veya tatilmiş gibi algılamamalı. Yayılımı azaltmak için evde kalmak, yayılım zincirinin halkasını kırmak çok önemli. Ülkemizdeki yaşlı nüfusu ve kendimizi de korumak adına dikkatli olmalıyız. Ülke olarak sabırla ve dayanışmayla bu krizi atlatacağımıza inanıyorum.  

Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer:

YETİŞKİNLERE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

Dünyada ve ülkemizde görülen Covid 19 salgınıyla mücadelede önceliğimiz kendimizin ve toplumuzun sağlığıdır. Sağlık Bakanlığı'nın süreçle ilgili aldığı tedbir kararları (evden çıkmamak okulların tatil edilmesi, esnek mesai vb) hemen uygulamaya geçmiştir. Ancak toplumun bu sürece hazırlıklı olmaması kişilerin kaygı düzeyinde de artış gözükmektedir. Bu sürecin gerek fiziksel, gerekse ruhsal olarak sağlıklı geçirilebilmesi için sakin kalabilmek ve gerekli önlemleri almak önem taşıyor. Bu durumun geçici olduğunu kabullenmek kaygılanmayı azaltır. Şimdi alacağımız karar ve uygulayacağımız davranış ileriye dönük toplumun sağlıklı bir şekilde gelişmesine temel olacaktır. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklarımızın bu süreçten en az zararla çıkması için biz yetişkinlere çok önemli sorumluluk düşmektedir. Çocuklarımız çok iyi gözlemcidir. Biz yetişkinleri gözlemleyeceği için tutum ve davranışlarımıza, sözlerimize çok dikkat etmeliyiz. Biz kaygılı görünürsek onlar da kaygılanır. İçinde bulunduğumuz durumun ciddi ve önemli olduğunu bilmeli, alınması gereken tedbirlerin yaşlarına uygun olarak aktarılmalı ve en önemlisi de güvenli olduklarını hissetmelidirler. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet, hastalara da acil şifalar diliyorum.

Savuncell CEO'su Veysel Turan

KURALLARA UYGUN DAVRANMALIYIZ

Ülke olarak bu görünmeyen düşmana karşı seferberlik ilan etmiş durumdayız. Devletimizin aldığı ve almamızı istediği tedbirleri destekliyoruz. Bu tedbirler doğrultusunda çalışanlarımıza ücretli izin verdik. Bu salgından kendimizi ve toplumumuzu sakınmak, maddi ve manevi zararlardan korunmak için gerekli hassasiyeti gösterelim. Yayılma ne kadar erken durdurulursa yaşayacağımız ekonomik kayıp da o kadar az olacaktır. Bu nedenle herkesi sorumlu davranmaya önce kendilerini sonra da yakınlarını korumak için kurallara uymaya davet ediyorum. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri