Karşıyaka da kırmızı çizgi uygulamasına katıldı

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Karşıyaka’da da birçok noktada şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Karşıyaka’daki kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi.

Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, 2018 yılında yapılan bir düzenleme ile okul geçitleri olan yerlerde önceliğin yayaya ait olduğu bir yasal düzenlemenin yapıldığını belirterek, “2019 yılında ‘Öncelik yayanındır’ sloganıyla ilan edildi. Bugün de bu tür yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğuna dair kırmızı çizgimizi çektik ve bunun arkasında duracağımızı belirtmek için bir uygulama yaptık. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha bilinçli davranacağına inanıyoruz. Buna hep birlikte sahip çıkacağız. Uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önündeki yaya geçidi ortasındaki beyaz şerit, kırmızıya boyandı.

Kaymakam Çalışır ve beraberindekiler yaya geçidinde durdurulan araç sürücülerini bilgilendirerek bilgilendirme broşürü dağıttı.

Etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlçe Emniyet Müdürü Metin Yalçın, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, İlçe Nüfus Müdürü Ertuğrul Öcek, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Baydar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Ayar, Emniyet görevlileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri