Pınar Et'ten 40.yılında sürdürülebilirlik vurgusu

Pınar Et, Türkiye’nin ilk özel sektör entegre et tesisi olarak 40. yılını kutladı. Şirket, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında 2050’de karbon nötr olmayı, 2030’a kadar emisyon yoğunluğunu yüzde 30, su ayak izini yüzde 15 azaltmayı planlıyor.

Türkiye’nin ilk özel girişim entegre et tesisi olarak kurulduğu günden bu yana sorumlu üretici kimliğinden ödün vermeden çalışan Pınar Et, 40. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Törene Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Gökoğlu, Yaşar Holding İcra Başkan Yardımcısı Turgut Sarıoğlu, Yaşar Holding Finans Başkan Yardımcısı Tolga Şenefe, Pınar Et ve Çamlı Besicilik Başkan Yardımcısı Tunç Tuncer, Yaşar Dış Ticaret Genel Müdürü Hasan Tuna Settar, Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir ile Pınar Et çalışanları ve yöneticileri katıldı.

Yaşar Holding Onursal Başkanı merhum Selçuk Yaşar’ın girişimci ruhuyla 1985 yılında Yaşar Topluluğu bünyesinde Türkiye’nin ilk entegre modern et tesisi olarak kurulan Pınar Et’in üretimde, inovasyonda ve marka güvenirliğinde öncü olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, ‘’Pınar Et olarak toplam işlenmiş et pazarında yüzde 19,1’lik tonaj payıyla da liderliğimizi devam ettiriyoruz’’ diye konuştu.

Çevresel sorumluluk bilinciyle hareket eden ve döngüsel ekonomi alanında öncü uygulamaları sürdürerek değer yaratan bir şirket olduklarını söyleyen Hüseyin Demir, “Pınar Et olarak 2050 yılında karbon nötr kuruluş olma yolundaki hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2030 yılı sonuna kadar sera gazı emisyonu yoğunluğumuzu yüzde 30 ve su ayak izimiz de yüzde 15 azaltmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ambalajlı et sektöründe liderliğimizi sürüdürürken yurt dışında da 30’dan fazla ülkede tüketicilerimizi Pınar lezzetleri ile buluşturaya devam ediyoruz’’ dedi.

SEKTÖRÜNDE İLKLERİN MARKASI PINAR ET

Türkiye’nin İlk Özel Sektör Entegre Et tesisi olarak 40 yıllık yolculuklarında birçok ilke imza attıklarını belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Türkiye’de modern et sanayinin öncüsü olarak, ilk entegre et tesisi, ilk entegre hindi tesisi, ilk arge merkezi, ilk dilimlenmiş şarküteri ürünleri vb. pekçok ilke imza atmış marka olarak bugün de en yenilikçi ürünleri tüketicilerimizle buluşturuyoruz.

Başarılı insan kaynağı ekibimizle Türkiye’nin ekonomik büyümesine değer katmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri