“Sığacık Bildirgesi” kamuoyu ile paylaşıldı

Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferanslarının 13’üncüsü, Seferihisar’ın turistik Sığacık Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir turizm tesisinde (Club Resort Atlantis tesislerinde) yapıldı.

“21. Yüzyılda Turizm Eğitimi Nasıl Olmalı?” temasıyla gerçekleştirilen konferansta ulaşılan sonuçlar “Sığacık Bildirgesi” başlığıyla kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşılacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’nin organizasyonu ve Anatolia Turizm Akademisi’nin destekleriyle  (2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde) düzenlenen konferansın moderatörlüğünü Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Dr. İrfan Mısırlı üstlendi. Aralarında Türkiye’nin değişik üniversitelerinden öğretim üyeleri ve turizm sektöründen yöneticilerin bulunduğu toplam 32 katılımcı ülkemizde turizmin geleceğine yönelik görüşleriyle konferansa katkı verdi. “Eğitim-Öğretim”, “Kurumsal Dönüşüm”, “Sektör-Eğitim Kurumları İşbirliği”, “Eğitim Yöntemi ve Teknolojileri” konu başlıkları tartışmaya açıldı.

ENDÜSTRİ 4.0 KULLANILACAK HERKES EVİNDEN TURİZM EĞİTİMİ ALABİLECEK

Konferansta oluşturulan 4 komisyon ve tartışılan başlıklarla ilgili olarak varılan sonuçlar birleştirilerek “Sığacık Bildirgesi” olarak yayınlandı. İlgililerin değerlendirmesine sunulan bildirgede ilk sonuç olarak Endüstri 4.0’in her alanda olduğu gibi turizm eğitimini de önemli oranda etkileyeceğine dikkat çekildi. Gelecekte eğitimin zaman ve mekana bağlı olmaksızın yapılacağı, bu bağlamda mevcut sınıf ortamındaki eğitimin ortadan kalkabileceği değerlendirmesi önemli sonuçlardan biri olarak ortaya kondu. Bildirgede günümüzde olduğu gibi gelecekte de turizm ve otelcilik eğitiminin sektörel beklentilere uygunluğunun önemli olmaya devam edeceğine vurgu yapıldı. Gelecekte bütünüyle teknoloji temelli bir eğitim olacağı, önümüzdeki yakın dönemde yaşam biçimi, eğitim sistemi ve iş yaşamında, yoğun bir biçimde teknolojik dönüşüme uygun yöntem ve araçların gelişeceği, her düzeyde turizm eğitiminde bunlardan yararlanılmasının kaçınılmaz olacağı belirtildi. Teknoloji temelli eğitimle özellikle eğitim ve öğrenme biçim ve süreçlerinin dönüştürüleceği,  zaman ve mekan sınırlılıklarının aşılacağı, eğitimlere erişimin kolaylaşacağı,  öğretim programlarının, eğitim ve dönüşüm alanlarında yapılacak çalışmalarda, kullanılabilecek fırsatlar ve yollar ortaya koymada rehberlik yapabileceği öngörüldü.

(Organizasyonu üstlenen) Dokuz Eylül Üniversitesi Foça Turizm Fakültesi dekanı Prof. Dr. Metin Kozak 2009 yılından beri gerçekleştirdikleri arama konferanslarının çok sayıda katılımcının bir araya gelerek bir konuda çözüm üretmeye yönelik olarak yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Metin Kozak; “Bu yıl 13.ncüsünü gerçekleştirdiğimiz konferansın sonuç bildirgesini turizm eğitimi ve uygulamalarında değerlendirilmek üzere turizm okulları, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ve Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK)’na  göndereceğiz.”dedi.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri