'Sessiz katil' can almaya devam ediyor! Ölü sayısı 54

'Sessiz katil' can almaya devam ediyor! Ölü sayısı 54

Kanada'nın başta Quebec eyaleti olmak üzere ülkenin büyük bölümünü etkisi altına alan sıcak hava dalgası can almaya devam ediyor. Yetkililer uyarı üstüne uyarı yayınlarken, sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e yükseldi.

Kanada’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olan ve yüksek nemle beraber 35 dereceyi bulan sıcaklar can kayıplarını artırıyor.

Quebec eyaletinin Montreal şehri sıcaklardan en çok etkilenen bölge olarak öne çıkıyor. Yetkililer Perşembe günü yaptıkları açıklamalarda sıcaklar nedeniyle 33 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamış, halkı belirli saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarmıştı.

Kanada basınında bugün yer alan haberlere göre yapılan tüm uyarılara rağmen hayatını kaybedenlerin sayısının 54’e yükseldiği belirtildi. Yetkililerden yapılan açıklamada sıcaklığa bağlı rahatsızlıklardan hayatını kaybedenlerin 28’inin Montreal’de yaşadığı ifade edildi.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Montreal Belediye Başkanı Valeri Plante, ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söylerken, kentte havuzlar ve klima bulunan alanları halka açtıklarını vurguladı.

Öte yandan belediye ve yardım görevlileri de 50 yaş ve üstü kişilerin yaşadığı evleri tek tek dolaşarak kontroller yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.