Shoexpo İzmir’de “Retro” modası

Shoexpo İzmir’de “Retro” modası

Shoexpo – 46. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda; eskiden esinlenerek günümüze uyarlanan, son dönemin modası “Retro” tarzdaki çantalar sektör profesyonelleri tarafından ilgiyle incelendi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de 23 Ekim’de kapılarını açan Shoexpo – 46. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı; sektör profesyonellerine dolu dolu üç gün yaşattı.  Yazlık ve kışlık ayakkabıların yanında son moda ren renk çantaların görücüye çıktığı 46. Shoexpo İzmir Fuarı, 27 ülkeden gelen satın almacılarla katılımcıları buluşturdu. Bünyesinde gerçekleşen etkinliklerle tasarıma ve tasarımcıya hep destek veren Fuar’da, geçmişten ilham alınarak günümüze uyarlanan ve son dönemlerde bir hayli popüler olan “Retro” çantalar ilgiyle karşılandı. 

04_hande_bigay.jpg

Çantalar çok beğenildi

Çantaların tasarımcısı Hande Bigay, “Kendim Retro ve Vintage ürünleri çok severim. 9 senedir çanta tasarımcılığı yapıyorum. Çantalarda da bu Retro havayı yakalamak istedim, çok beğenildi ve talep görüyor. İnsanlar tercih ediyor, merak ediyor. İçine yaptığım aynalar kadınların çok dikkatini çekiyor. Çok beğeniliyor. 5 sene önce tahta Retro çantaları yapmaya başladım. Çok farklı şeylerden esinlenirim, gördüğüm farklı bir şeyi çanta olarak düşünürüm. Kutu formunu çok sevdiğim için nasıl uyarlayabileceğimi düşündüm. Sadece ahşap olmasın, deri ile nasıl özdeşleştirebilirim diye düşünerek tasarımları ortaya çıkardım. Deri ile çok fazla beğeniliyor. Çok da kullanışlı” ifadelerini kullandı. 

Bel çantaları yeniden gündemde

Yaptığı diğer tasarımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Bigay, “Bizim kese kağıdı formunda, dokuma keteni kullandığımız çantalarımız da çok beğeniliyor. Dokuma keteni leke tutmayan bir keten ve deri ile uyumu çok güzel. Gerçek derileri kullanmaya çalışıyoruz, suni deriler de var. Bel çantaları var ama kemere takılabilen ya da elde taşınan çantalar yapıyoruz. Bir çantayı farklı bir şekilde kullanmayı da amaçlıyoruz. Çanta içinde çanta gibi. Daha çok kullanım ömrünün fazla olduğu çantalar yapıyoruz. Bel çantaları da tekrardan gündeme geldi, bizde değişik tasarımlar yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.