‘Şiddetsiz İletişim Paneli’ Karşıyaka’da düzenlendi!

‘Şiddetsiz İletişim Paneli’ Karşıyaka’da düzenlendi!

‘Şiddete’ karşı bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ‘Şiddetsiz İletişim Paneli’ne ev sahipliği yaptı.

Belediye ile Ka Akademi, Karşıyaka İş Kadınları Derneği (KAR-İŞKAD), Karşıyaka Sanayici ve İş Adamları Derneği  (KASİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen panel, Çarşı Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

UZMANLAR ANLATTI 

H. Oğuz Erbatu’nun yönettiği panelde; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan ve Avukat Funda Karaltı konuşmacı olarak yer aldı. KAR-İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Geneş tarafından da bir atölye çalışması yapıldı. 

karsiyaka_1841.jpg

ÖFKE KONTROLÜ ŞART 

Günümüzde şiddet olaylarının giderek artış gösterdiğine ve cinayete varan felaketler yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, bu gidişatı durdurmanın en önemli yolunun ‘öfke kontrolü’ olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda öfke, suçluluk, utanç ve depresyona götüren düşünce kalıplarından kurtulma yolları ve çatışmasız iletişim yöntemleri katılımcılarla paylaşıldı. 

karsiyaka_1930.jpg

TOPLUMSAL MÜCADELE

Karşıyaka Belediyesi adına tüm panelistlere ve katılımcılara teşekkür eden H. Oğuz Erbatu “Ne yazık ki günümüzde hayatın her alanında şiddet olaylarıyla karşılaşabiliyoruz. Ebeveynin çocuğuna, öğretmenin öğrencisine, amirin memura, kocanın eşine uyguladığı şiddete ve daha nicelerine ‘dur’ dememiz gerekiyor. Bu anlayışla, şiddetle toplumsal mücadeleye katkı koymak adına düzenlediğimiz panele katılan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.