Sigara kullanımın maddi yönü

Sigara kullanımın maddi yönü

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Salih Özenç, “Sigara kullanımı ülkemiz sağlık sistemi üzerine manevi ve maddi çok büyük maliyetleri beraberinde gelmektedir” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Salih Özenç sigara kullanımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzm. Dr. Salih Özenç; Dünya sağlık örgütünün de kabul ettiği en büyük sağlık sorunu olan sigara alışkanlığı ile ilgili olarak eğer önlem alınmaz ise sigaraya bağlı hastalık ve ölüm oranlarının her yıl katlanarak artacağını söyledi.

aw141881-01.jpg

Sigaranın büyük kayıplara neden olduğunu işaret eden Özenç, “Sigaraya başlamak, merak, taklit, özgürlük, macera, sıkıntı, arkadaş ısrarı eğlence, kilo almamak gibi nedenler ile olabilmektedir. Toplum ve aileler olarak öncelikle bu nedenlere yönelik önlemler almalıyız. Sigara başta solunum sistemi olmak üzere kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları ve diğer tüm sistemleri etkileyen hastalıklara sebep olmaktadır. Bu hastalıklar öncelikle ölümlere ve kronik hastalıklara dönüşmektedir. Ülkemiz sağlık sistemi üzerine manevi ve maddi çok büyük maliyetlerde beraberinde gelmektedir. Sigarayı bırakırken bir takım zorluklar ile karşılaşabilirsiniz. Sigarayı bırakmak isteyen tiryakilerin çoğu, bu alışkanlıktan kurtulma şansına sahiptir. Bunun için kararlı olmak gereklidir. Sigarayı bırakmaya karar vermek ve başarılı olmayı istemek sigarayı bırakmak için önemli adımlardır. Gerektiğinde sağlık birimlerinde çalışan hekim ve sağlık personelinden destek istenmelidir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Düzce Atatürk Devlet Hastanemiz, Düzce Üniversite Hastanesi ve Sağlıklı Hayat Merkezinde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniklerinde, YEDAM Merkezlerinden sigarayı bırakmak isteyenlere; danışmanlık, ilaç tedavisi, destek, davranış değişikliği ve içmemeyi sürdürme konularında hizmet veriyor. Unutmayın her birimizin sigarayı bırakmak için farklı nedenleri ve sigarayla baş etmek için ayrı ayrı yöntemleri var. Kendi yönteminizi bulun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.