Sigara Yasağı Açık Alanlarda Genişletildi

Sigara Yasağı Açık Alanlarda Genişletildi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamayla beraber sigara yasağı kapsamının özellikle açık alanlarda olmak üzere genişletildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sigara yasağının açık alanları etkileyecek şekilde genişletildiğini duyurdu. Müezzinoğlu'nun açıklamasına göre, açık alanlara sahip olan restoran, kafe veya çay bahçesi gibi alanlarda sigara içimi belli kriterlere bağlandı. Yeni  düzenlemeye göre bu tarz mekanlar açık alanlarında yüzde 25'lik bir alanı sigara içilebilir alana çevirmek zorunda kalacaklar. Yasak plajlarda da uygulanacak, yasağa göre plajın yarısında içilebilir diğer yarısında ise içilemez hale getirilmesi söz konusu.

Yeni düzenlemeyle beraber, açık alana sahip gıda ve içecek üzerine hizmet veren işletmelerde yüzde 25 oranında bir bölüm sigara içilebilir alan olacak. Yüzde 25'lik alan dışarısında kalan kısımda ise kapalı alanlarda olduğu gibi yasak uygulanacak.

Tütün ve tütün mamüllerinin açık vitrinlerde satışı da genişletilen yasaklardan nasibini alanlar arasında bulunuyor. Müezzinoğlu'nun açıklamasına göre artık açık vitrinlerde bu tarz ürünlerin satışları yapılamayacak, içi görünmeyen kapalı dolaplarda satış gerçekleştirilecek. Açık vitrin ile satış gerçekleştiren işletmelere ceza verilecek.

Yasaklardan etkilenen diğer açık alanlardan biri ise plajlar. Plajlarda şezlonglar yarı yarıya bölünerek bir kısmında tütün mamülleri tüketilebilir diğer kısmında tüketilemez hale getirilecek. AVM, hastahane ve benzeri alanların girişlerine belirli mesafede tütün ve tütün ürünleri kullanımı yasaklanacak, girişten itibaren belirli mesafe dışına çıkmayan tiryakiler ceza alacak.

Bakan daha önceden sinyalini vermişti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz Şubat ayında bir açıklama yaparak tütün yasağının genişletileceğinin sinyalini vermişti. Müezzinoğlu bir açıklama yaparak açık alanlarda sigara yasağı uygulamasına geçileceğini ve çay bahçesi gibi alanlarda içicilerin olduğu bir masayla içmeyenlerin olduğu bir masanın yan yana olmasının önüne geçileceğini belirtmişti. Öte yandan Müezzinoğlu bakanlık, park, bahçe, AVM önü, ibadethane bahçesi, yürüyüş alanları ve çocuk parklarında da yasağın uygulamaya sokulacağını da söylemiş, çocuk parkında sigara olmaz demişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.