Sıkıntılar kooperatif ile çözülecek

Sıkıntılar kooperatif ile çözülecek

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve CHP Beydağ İlçe Başkanı Şakir Başaran ile birlikte kırsal köyleri ziyaret ederek sorunları dinledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Meclisin tatile girmesinin ardından yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Beydağ’da kırsal mahalleleri ziyaret eden CHP’li Polat, Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve CHP Beydağ İlçe Başkanı Şakir Başaran ile birlikte yurttaşların sorunlarını dinledi.

whatsapp-image-2020-08-27-at-10.24.32.jpeg

ÜRETİM HER SENE DÜŞÜYOR

Sürmenler Mahallesi’nde incir toplayıcılığın çok tehlikeli olduğunu belirten Polat, “İnsanlar ekmek parası için canları pahasına uçurumun kenarlarında incir topluyor. En ufak bir hata metrelerce yükseklikten aşağı yuvarlanmalarına sebep olabilir. Böylesine kıymetli bir alın terinin karşılığını alamamak, kırsalda yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan yurttaşlarımıza en büyük haksızlık. Ekonomik olarak durum o kadar kötü ki, hepsinin tek amacı; günlük rutin ihtiyaçlarını karşılamak. Özellikle çiftçiler kazanamadıkları için her sene üretimde düşüş yaşandığını, eskisi kadar ekmediklerini belirttiler. Tarım alanlarını gezerken atanamayan bir öğretmenimiz ile karşılaştım. Tarih öğretmenliği için atama bekleyen Cansu kardeşimiz, öğrencileriyle olması gerektiği dönemlerde tarlada çalışıyor. Kendisine ‘sen okudun da ne oldu’ diyenlere karşı, dimdik ‘okuduğum için çok mutluyum’ diyor. Cansu öğretmenimizdeki umut, AKP iktidarının yarattığı bütün olumsuzluklara rağmen çevresindeki herkese güç veriyor” dedi.

BEYDAĞ’DA SIKINTILAR KOOPERATİF İLE ÇÖZÜLECEK

Üretimde maliyetlerin artmasının köylüleri zor durumda bıraktığını vurgulayan Polat, “Üreticiler barbunyanın 15 yıl önce 2,5 liraya satıldığını söylerken, şimdi 5 lira civarında. 15 sene içerisinde elektrik ve su başta olmak üzere girdiler artarken kazançları aynı oranda artmadı. Bundan dolayı bazı çiftçiler zarar etmemek için kiraz ve armutları toplamayarak dalında kurumasını tercih etmiş. Köylünün tek geçim kaynağı tarım iken böylesine üzücü bir olayın yaşanması ülkemizde çiftçilerimizin durumunu çok net özetliyor. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta ‘müjde’ açıklaması mahsulleri dalında kuruyan köylülerimizi mutlu etmemiş. İlçe örgütümüz ve ilçe belediyemiz kuracağı kooperatif ile üreticilerin yaşadığı sıkıntıları gidermeye çalışacak. Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediyemizin yaptığı gibi artık Beydağ’da da ‘başka bir tarım mümkün’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.