Sıla konserleri teker teker iptal ediliyor

Sıla konserleri teker teker iptal ediliyor

“Darbelere karşıyım ama böyle bir şovun içinde olmayacağım” dediği için hedefe konuldu.

Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi “Darbelere karşıyım ama böyle bir şovun içinde olmayacağım” dediği için hedefe konulan müzisyen Sıla Gençoğlu’nun İstanbul, Bursa konserleri belediyeler, Ankara’daki konseri ise organizatör alışveriş merkezi tarafından iptal edildi.

Miting sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine, “İfadelerimin arkasındayım” diyen Sıla’ya karşı son hamleyi bugün hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yaptı. Müzisyenin Gezi eylemlerinde paylaştığı tweeti, “Şarkıcı Sıla gezi darbe girişiminde de ön sıralarda yer almıştı” sözleriyle aktaran gazete, haberin başlığını “Şarkıcı Sıla küstahlığa devam ediyor” diye attı.

Kısa süre sonra İBB’den yapılan açıklamada ise şöyle dendi: “Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde yapılması düşünülen konserleri belediyemizce iptal edilmiştir.”

Bursa konseri de iptal

Bursa büyükşehir belediyesine bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı’ndan yapılan açıklamada da Sıla’nın 28 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşmesi planlanan konserinin iptal edildiği belirtildi.

İstanbul büyükşehir belediyesince yapılana hayli benzediği dikkat çeken açıklamada şöyle denildi: “Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 28 Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir.”

Ankara’daki konser iptalini Gökçek duyurdu

Ankara’daki Panora AVM, Sıla’yla bir ay önce imzaladığı konser sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini “Yenikapı’yı şov olarak gören sanatçıya, AVM’mizde şov yapma imkanı tanımama kararı aldık” sözleriyle duyurdu.

Sıla’nın konser iptalini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından “Sana Ankara’nın kapısı kapandı. Artık FETO sana iş bulur” sözleriyle paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.