Silikon Vadisi'ndeki 'kirli çamaşırlar' ortaya çıkıyor

Silikon Vadisi'ndeki 'kirli çamaşırlar' ortaya çıkıyor

Silikon Vadisi, artan lüks partiler ve seks skandallarıyla nedeniyle fazlasıyla tartışılıyor.

Bunun üzerine Bloomberg TV’nin önemli editörlerinden Emily Chang, son iki yıldır teknoloji merkezindeki seks partilerinin ve bu skandalların işleyişini inceleyen bir kitap yazıyor. Onlarca kişiyle konuşan Chang, uyuşturucu içerikli partilere de katıldı.


Silikon Vadisi'ndeki seçkin ereklerin, bol miktarda uyuşturucu ve kadınla düzenli olarak özel seks partileri düzenlediği söyleniyor.Bloomberg TV’nin editörlerinden Emily Chang, son iki yıldır teknoloji merkezindeki seks partilerinin ve bu skandalların işleyişini inceleyen bir kitap yazıyor.  Brotopia adını verdiği kitabında, sektöre nam salmış serbest seks kültürü ve bu kültürün getirdiği kulüpler, gizli kapaklı yürütülen parti organizasyonları gibi önemli detayları açığa çıkartıyor.Chang'in kitabında partilere katılan iki düzine anonim olmayan insan, söylendiği gibi Silikon Vadisi'nin seks kültürünü ayrıntılarıyla anlatıyor.


Kitapta adlarını çok yakından bildiğimiz girişimcilerin, şirket kurucularının, erkek oranlarının kadınlardan iki kat daha fazla olduğu yozlaşmış partilere katıldıklarından bahsediliyor. Uyuşturucular kullanılmaya başlanmadan önce bu partilerde, akşam yemeği yanında alkol alınarak eğlenceye başlıyorlar. Sonrasında gecenin ilerleyen saatlerinde seks partileri ve gerçekten açığa çıkması sonucunda çoğu şirketin kapanmasına bile yol açacak skandallar yaşanıyor.Davetler çoğunlukla Facebook, Snapchat ve eposta aracılığıyla yapılıyor.San Francisco'daki Pacific Heights'taki konaklar veya Atherton'un zengin banliyöleri de dahil olmak üzere çeşitli mekanlarda düzenleniyorlar. Taraflar ayrıca Napa Vadisi kumsalı, Malibu sahilinde veya İbiza'daki yatlarda da yer alıyor. Chang, konukların birçoğunun aslında kocalarıyla veya ortaklarıyla açık ilişkiler geliştirdiğini söylüyor.Cinsel partiler o kadar sıklıkla yaşanıyor ki, genellikle bir yaşam tarzı seçimi olarak anılıyor ve skandal olarak düşünülmüyor.  

 


Kadınlar zorla katılmak zorunda değiller, ancak katılanlar genellikle Silikon Vadisi'nden yüksek yatırımlar alıyor ve endüstride saygın hale geliyor.Partilere katılmazsanız, yatırım alamıyor ve büyüyemiyorsunuz.  Chang en iddialı sözlerine, sektörün yeni şirketlerinin karşılaştıkları zorluklar çerçevesinden yanıt veriyor: "Eğer partilere katılmazsanız, yatırım almayı ve büyümeyi unutun, kapılar yüzünüze kapanıyor." şeklinde ifadeler duyduğunu belirtiyor.Bir diğer itirafçı Chang’a şunları söyledi: "Erkek bir yatırımcı ile kişisel bir ilişki kurmak çok zordur ve başarılı olursanız sizi ihya ederler. San Francisco'da kendi iç çevrelerinin bir parçası olduğunuzu düşünürler. Bunu bir çeşit şans olarak görüyorlar ve sizi davet ediyorlar. Buradan kaçış yolu bulamadım"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.