Sina Afra, “Patronca Sohbetler” etkinliğine konuk oldu!

Sina Afra, “Patronca Sohbetler” etkinliğine konuk oldu!

“Patronca Sohbetler” etkinliğinin konuğu Markafoni ve Tiko markalarının kurucusu veTürkiye Girişimciler Derneği Başkanı Sina Afra oldu.

Avustralya merkezli hazır ofisve esnek çalışma alanları sağlayıcısı Servcorp’un ev sahipliğinde gerçekleşenetkinlikte girişimcilere seslenen, Sina Afra, “Eğer bu kadar beceriksizceyönetileceğini bilseydim, Markafoni’yi satmazdım” ifadelerini kullandı.

23 ülkede hizmetveren hazır ofis ve ortak çalışma alanları sektörünün kurucusu Servcorptarafından hayata geçirilen “Patronca Sohbetler” etkinliği, gazeteci- yazarDemet Cengiz’in moderatörlüğünde gerçekleşti. İlham verici başarı hikâyelerineimza atmış patronların, girişimcileri cesaretlendirmek adına kendi hikâyeleriniaktardığı etkinliğin yeni konuğu Markafoni ve Tikomarkalarının yaratıcısı ve Türkiye Girişimciler Vakfı (Girvak) Başkanı Sina Afra oldu. Girişimciler ve işdünyasından isimlere seslenen Sina Afra, “Türkiye’nin uzun vadeli kalkınmasınısağlayacak en önemli iki unsur, eğitim ve girişimcilik. Biz bu iki kavramayatırım yapamazsak, geleceği kaçırırız” ifadelerini kullandı.

‘BİR GÜNDEGİRİŞİMCİ OLMAYA KARAR VERDİM’

Girişimciliğe nasıl başladığını anlatan Afra, “2005 yılında eBay’de SatınAlma Departmanı’nda çalışıyordum. O yıllarda gelecek vadeden şirketleri satınalmak çok kolaydı. Üç saatlik bir konuşmanın ardından şirket sahiplerini iknaedebiliyordunuz. Bir gün dünyanın ilk dosya paylaşım sistemi sayılan KazaA’nınsahibi beni aradı. Telefonda, dünyayı değiştiren bir programın sahibi olduğunu,dünya çapında en çok indirilen programını satın alıp, alamayacağımı sordu. Bende kendisine, bu denli büyük bir potansiyele sahip olan şirketini neden satmakistediğini sordum. Interpol tarafından arandığını söyledi… Başında El Kaidelideri Usame bin Ladin’in bulunduğu listenin 24. sırasında yer alan isimlegörüşüyordum. Telif hakları nedeniyle hakkında dava üzerine dava açılan NiklasZennström, dava masraflarını karşılayabilmek için bana şirketini satıyordu.EBay KazaA ve Skype’ı 2,6 milyar dolar ödeyerek aldı. Ertesi sabah uyandığımda‘Ben girişimci olmak istiyorum’ dedim” şeklinde konuştu.

‘MARKAFONİ BECERİKSİZCE YÖNETİLDİ’

Markafoni’nin kapanmasını değerlendiren Sina Afra, “Markafoni’yi sattığımiçin üzülmedim. Başka girişimler aklımdayken, ileriye doğru adım atabilmek içinböyle bir karar almam gerekti. Şirketin yüzde 60’ını 2011’de, tamamını ise2014’te Güney Afrikalı bir firmaya sattım. Bu kadar beceriksizce yönetildiğinibilseydim, Markafoni’yi asla satmazdım” dedi.

‘YOLUNBAŞINDAKİ ŞİRKETLERİN DESTEKÇİSİYİZ’

Etkinlik öncesi söz alan Servcorp, EMEIA CEO’su David Godchaux,“Burada sizlerle birlikte olmaktançok mutluyum. Bölgedeki tüm etkinliklere katılamıyorum ancak bu benim için özelbir etkinlik. Servcorp 40 yıl önce ‘co-working’ kavramını dünyaya tanıtaraktemellerini attı. Avustralya’dan başladığımız yolculuğumuza bugün 160lokasyonda, 31’i bu bölgede ve ikisi İstanbul’da bulunan ofislerimizdesürdürüyoruz. Bizim için ofis anlayışı yalnızca güzel bir mutfak, harikasandalyeler, muhteşem bir manzara sunmak demek değil, küçük, orta ve büyükişletmeleri bir araya getiren ortak bir ekosistem kurmayı amaçlıyoruz. Ayrıcaşirketlere ihtiyaçları olan, muhasebe, teknik destek gibi tüm konularda desteksağlayıp onların sadece işlerine odaklanmalarını sağlıyoruz. Özellikle henüzyolun başındaki şirketler Servcorp’un sunduğu imkânlarla muhasebe, teknikdestek gibi konularda para harcamadan, büyük şirketlere aynı ofiste bulunmanınavantajlarından yararlanabiliyorlar. Bugün burada toplanan girişimci adayları,girişimciler belki de 10 yıl sonra müşterimiz olacaklar. Biz onlar şirketleşebilsindiye tüm desteği 10 yıl sonra da sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.