Sındır, “Milletimizin AKP iktidarına tahammülü kalmadı”

Sındır, “Milletimizin AKP iktidarına tahammülü kalmadı”

İl ve ilçe ziyaretlerine ülke çapında devam CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında partilileriyle bir araya geldi.

Sındır, “15 yıllık AKP iktidarının yaratığı tahribatı yok edecek, atama severleri iktidardan düşürecek tek siyasal örgütlenme CHP’dir. Ülkemizi aydınlık geleceğe 94 yıldır dimdik ayakta duran son kale CHP taşıyacak. CHP iktidara, milletimiz de CHP iktidarına hazır.” dedi.

Kongreler sürecinin devam ettiği CHP’de Genel Sekreter Sındır, Hatay iline yapacağı ziyaret öncesinde CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu ve örgüte mesaj verdi.  

“ATAMAYLA ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTEYENLERE DEMOKRASİ DERSİ VERİYORUZ”

Karşıyaka ziyaretinde sözlerine kongreler sürecine değinerek başlayan Sındır, “Demokrasi tarihine altın harflerle yazılan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Türkiye’nin çağdaşlaşması üzerine verdiğimiz mücadeleye hiçbir partilimizin gölge düşürmeye hakkı yok. Birçok ilde ve ilçede kongrelerimizi sorunsuz tamamladık. Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel ve yerel seçimler öncesinde partimizin tüm üyeleri yüklendikleri tarihi misyonun farkındalar. Mahallelerden başlayıp, kurultayımızla sonuçlanacak parti içi yarışta ilk seçimlerde bizi iktidara taşıyacak kadroları belirlemiş olacağız. Bunu yaparken diğer siyasi partilere, atamayla ülkeyi yönetmek isteyenlere demokrasi dersi veriyoruz. Tüm yoldaşlarım, parti emekçilerimiz küskünlüklere, kırgınlıklara yer vermeden, hedefin partimizi iktidar yapmak olduğunu asla unutmamalı” dedi.

“UNUTULMUŞ SİYASİ PARTİLER ARASINDAKİ YERLERİNİ ALACAKLAR!”

Milletimizin AKP iktidarına tahammülünün kalmadığını söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “Cumhuriyetimizin temel değerlerine 15 yıl boyunca zarar verdiler. Ülkemizin birliğini tehlikeye sürüklediler, terör örgütleriyle iş tuttular, masaya oturdular. Kandırıldık, aldatıldık affedin dediler, şehirlerimize ihanet ettiklerini açıkça itiraf ettiler. Milletimizin AKP iktidarına tahammülü kalmamıştır. Artık yolun sonuna geldiler ve bunun da gayet iyi farkındalar. Bugüne kadar kutsal değerlerimiz üzerinden istismarı alışkanlık haline getirmiş olanların bugün de ülkemizin ve bağımsız Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dilerim aynı alışkanlık ile istismar yoluna girmezler. Tabii ki Atatürk, bu ülkede yaşayan her bir yurttaşımızın sahip çıkması gereken ve hiç kimsenin tekelinde olamayacak bir milli değerimizdir. Ona sahip çıkanlar yeter ki bunu içten ve samimi bir şekilde ve onun ilke ve değerlerini yaşamlarında içselleştirerek yapsınlar diyecek hiç bir sözümüz olamaz. Ancak, Atatürk’ün stadyumlara dahi isminin verilmesine tahammül edemeyenlerin, O’na ve İsmet İnönü’ye ‘İki ayyaş’ diyenlerin, milli bayramlarımıza engelleme getirmeye kalkışanların, eğitim müfredatından Atatürk’ü çıkarmaya cüret edenlerin iyi niyet, gerçek sevgi ve samimiyetlerinden şüphe ederim. Dilerim bu şüphelerim yersizdir ve onun, demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti ilkeleri sadece bizim değil tüm siyasi partilerimizin gerçek değerleri olur. Her şeye rağmen ve ne yaparlarsa yapsınlar ortada bir gerçek var ki, AKP çok kısa bir zaman içinde Türkiye’nin unutulmuş siyasi partileri arasındaki yerini alacaktır. Ülkemizin dertlerini çözemeyen, atama sever bu partiye milletimiz ilk sandıkta gereken yanıtı verecektir” dedi. 

“CHP İKTİDARA, MİLLETİMİZ DE CHP İKTİDARINA HAZIR”

15 yıllık AKP iktidarının yaratığı tahribatı yok edecek tek siyasal örgütlenmenin CHP olduğunu söyleyerek sözlerini sonlandıran Milletvekili Sındır, “Ülkemizi aydınlık geleceğe, 94 yıldır dimdik ayakta duran, son kale CHP taşıyacak. Bugün bizi terörle ilişkilendirmek isteyenler şunu çok iyi biliyorlar ki; Cumhuriyet Halk Partisi başı dik, alnı açık, temiz bir partidir. Milletimizin partimize artan ilgisi de bu sebepledir. CHP iktidara, milletimiz de CHP iktidarına hazır. CHP iktidarında tüm toplum kesimlerinin yüzünün güleceği, terör belasından arındırılmış, adaletin, hak ve hukukun egemen olacağı, birbirini seven, kucaklayan ve geleceğe umutla bakan yurttaşlarımızın varlığı ile mutlu ve huzurlu bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.