Sinemada hukuk var!

Sinemada hukuk var!

Bakırçay Üniversitesi Hukuk Fakültesi, eğitim yılına farklı bir projeyle girdi.

Bakırçay Üniversitesi yeni kurduğu Hukuk Fakültesi’nde farklı bir eğitim anlayışıyla ders başı yaptı. Hukuk Fakültesi idarecileri, fakültelerinde okuyan öğrencilerde hukuk ve hukukçu bilincinin yerleşmesi için onlara sadece ders vermek değil, aynı zamanda sosyal aktiviteler içinde hukukçu gibi düşünmeyi sağlama çalışması başlattı.

71777769_493380764836418_204554027994710016_n.jpg

Bu kapsamda fakülte öğrencileri, sinema salonuna götürüldü. İçeriğinden hukuk olan, hukuksal çıkarımlar ve sonuçlar barındıran filmleri izlemelerine olanak sağlandı. Öğrencilerin, hukuk öğrenmeden önce hukukçu gibi düşünerek yaşamayı öğrenmelerinin önemine dikkat çeken okul idarecileri, sistematik olarak hukuk fakültesi öğrencileri hukuk sinemasına alacaklarını belirttiler.

Bakırçay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Çınarlı, “Üniversite olarak, hukuk fakültemizde hukuk ve sinema günleri düzenlemeye başladık. Hem öğrencilerin entelektüel birikimlerini attırmak hem de hukukçu kimliklerini geliştirmek, filmlere, sanata konu olmuş davaları anlama imkânı sunuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.