Sinir sistemini sakinleştiriyor, depresyonu önlüyor!

Sinir sistemini sakinleştiriyor, depresyonu önlüyor!

Bu besinlere mutlaka hayatınızda yer verin!

Beslenme şeklinizi değiştirmenin depresyon tedavisinde size yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Sizi iyileştirecek ve ruh sağlığınıza iyi gelecek 5 besini paylaştık.

Yulaf

Kan şekeri seviyelerinizin depresyon ile ilgisi olabilir. Neyse ki, vücudunuzdaki glikozu dengelemenize yardımcı olan yiyecekler var. Ayrıca, sinir sisteminizi sakinleştirebilir ve duygusal refahınızı artırmaya da yardımcı olabilirler. Bu noktada yulaf temel bir rol oynar. İçerdikleri lif sayesinde sindirim sisteminizi sakinleştirir ve kan şekerinizi yüksek tutar. Bu ani ruh hali değişimlerinin önlenmesine yardımcı olabilir.

Ceviz

Ceviz ve diğer yemişler de depresyonu tedavi etmek için en çok tavsiye edilen sağlıklı atıştırmalıklardan biridir. Beyninizin düzgün çalışması için gerekli olan omega 3 yağ asitlerine sahiptir. Çalışmalar düşük omega 3 seviyelerinin depresyonun nedenlerinden biri olabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, bunlar kardiyovasküler sisteminizi iyileştirmenin yanı sıra, iyi bir ruh halinde kalmanıza yardımcı olabilir.

Bitter çikolata

Kakao bakımından zengin bitter çikolata, serbest radikallerin sorun yaratmalarını önlemeye yardımcı olacak antioksidanlar içerir. Aynı şekilde, kakao tüketmek beyindeki serotonini uyarır. Bu, duygu durumu iyileştiren ve kortizolü azaltan bir maddedir.

Muz

Hem muz hem de plantain magnezyum bakımından zengindir. Stres, depresyon veya anksiyete ile uğraşan kişiler, mineral seviyelerini yükselttiğinden bu yiyecekleri yemekten çok fayda görebilirler.

Elma

Elma, beyninizin düzgün çalışmasına yardımcı olan bir antioksidan kaynağıdır. Ek olarak, pozitif düşünmenize yardımcı olan dopamin gibi nörotransmiterler üretmeye yardımcı olurlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.