Sınırda bir deprem daha! AFAD'tan uyarı geldi...

Sınırda bir deprem daha! AFAD'tan uyarı geldi...

Son dakika haberi

İran'ın Hoy şehri yakınlarında 5,9 büyüklüğünde meydan gelen depremin ardından bir korkutan deprem haberi daha geldi. İkinci depremin büyüklüğü 4,5 olarak açıklandı. 

AFAD UYARDI!

İran'ın Türkiye sınırına yakın bölgede meydana gelen ve Van'da da hissedilen depremlerin ardından, AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca, (AFAD), vatandaşların hasarlı yapılara girmemeleri uyarısı yapıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, İran'ın Hoy şehri yakınlarında Türkiye sınırına yakın bölgede saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin Türkiye sınırına yakın olması sebebiyle Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde de hissedildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"AFAD'dan 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 adet aile tipi çadır olay bölgesine gönderilmiştir. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır" denildi. Açıklamada ayrıca, bölgedeki gelişmelerin takip edildiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.