Siyaset erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir

Siyaset erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Esra Akkaş, ile DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili ortak bir açıklama yaptı.

 Kadının siyasette yer almasını arzu edilen bir durum değil zorunluluk olduğunu ifade eden Deva Partisi İzmir Kadın Politikaları Başkanı Esra Akkaş “DEVA Partisi kadının siyasetteki temsilini arttırmak için yüzde 35 kadın kotasına yer vererek ülkemiz tarihinde bir ilke imza atmış ve zirvede daha fazla kadının olması yolunda iyi bir örnek teşkil etmiştir. Bu temsiliyet oranını var gücümüzle koruyup yükseltip yüzde 50'ye çıkartmak için tüm mücadelemizi vereceğiz” dedi.

esra-akkas.jpg

Çözüm Kadında 

“Deva Partisi olarak kadınların sahip olduğu yüksek nitelik ve çözüm odaklı performansları sayesinde Eğitim politikalarından Kadın ve Gençlik politikalarına, Tarım politikalarından Sağlık ve Sosyal politikalara kadar her alana Kadınların imzasını göreceğiz” diyen Akkaş şöyle konuştu: “Kadınlarımız maalesef öğrenilmiş çaresizlik duygusu yaşıyor ve asıl çözümlerin kendilerinde olduğunun farkında değil. Farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Siyasette çözüm kadındadır. Unutmayalım ki bizler haklarımızı, imkanlarımızı ve gücümüzü bilirsek kendimizi mutlu, güvenli ve güvende hissedebiliriz. Güvencelerinden yoksun şekilde çalışmak durumunda kalan kadınlarımızın tüm hak ve imkanlarını iyileştirmek öncelikli hedefimizdir. Kadınların hukuki durumlardan bilgilerinin olması ve iyileşme sağlanması yönünde bire bir eğitimlerimiz olacak ve  ‘Kadına Deva Danışmanlık’ noktalarının açılması için seferber olacağız. Deva Kadın olarak tüm illerimizde, kadının yoksulluğunun gelecekte yaşlılığında sorun olmaması için asgari geliri için mücadelemizi vereceğiz. Tüm ilçeler kurulduktan sonra Kadının hukuk ve  tüm hakları konusunda bilgi alabileceği Kadın Danışma merkezleri kuracağız.”

seda-kaya-osen-2.jpg

“Siyaset erkeklerle bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir” 

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ise Genel Başkanları Ali Babacan’ın “Siyaset erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir” sözünü hatırlatarak, kadının olmadığı bir siyasetin eksik kalacağını söyledi. Kadın nüfusu ile erkek nüfusunun eşit olduğunu ancak kadınların ne yazık ki eğitim, din, gelenek ve görenekler yüzünden her alanda erkekler kadar hayatın içinde olmadığın vurgulayan Ösen, “Kadınlar hayatın her alanında olmalı. Kadının ön planda olduğu ülkelere baktığımız zaman hepsi gelişmiş ülkeler. Ama kadının hiçe sayıldığı toplumların gelişemediğini görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verdi. Bu bizim için büyük bir kazanım. Bu kazanımın daha iyi noktalara taşımak için çalışmalıyız. Kadının özellikle siyasete katılması, karar mekanizmaları içinde yer alması daha yaşanabilir bir dünyaya adım atmamızı sağlayacaktır. Biz de DEVA partisi olarak bu bilinçle politikalarımızı oluşturuyoruz. Yönetim kademelerimizde kadınlara öncelik veriyoruz. Kadın-erkek hep birlikte ülkemizin daha aydınlık yarınlara ulaşması için çalışacağız”  diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.