Siyasette Özdemir Sökmen örneği!

Siyasette Özdemir Sökmen örneği!

Ali Eyce yazdı; Siyasette Özdemir Sökmen örneği!

İzmirli Avukat Özdemir Sökmen!

İyi hukukçu, iyi dosttur!

Aynı zamanda da iyi bir siyasetçidir.

İzmir’in, İzmirlinin nabzını tutmayı bildiği gibi, yeri geldiğinde Türkiye’nin ve Dünya’nın da nabzına dokunmayı da sorumluluk olarak bilenlerdendir.

İzmir Adalet Sarayı’nın koridorlarında ilk tanıştığımızda o dönemin İzmir Barosu Başkanı, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun efsane başkanı rahmetli Avukat Nevzat Erdemir’in yönetimindeydi.

Erdemir’in rahmetli olmasından sonra Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun başında bulunup, ülke menfaati ve hukukun üstünlüğü için mücadeleye devam etti.

Hukukçu kimliğinin yanında bir de siyasi kimliği vardır ki, siyasetin içinde il başkanlığı, ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı, milletvekili adaylığı gibi birçok görevlerde de hem bulundu, hem de görevlerin talibi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi içinde babadan gelen siyasetçi geleneği ve sorumluluğu bilerek siyaseti de önce insan, önce memleketim diyerek yapmayı tercih etti.

Hukukta da, siyasette de Özdemir Sökmen örneğini görmek imkânsız değil ama çok zordur.

Gördüğünüzde biz gazetecilere düşen, böylesine mütevazı, sorumluluk taşıyan örneği yazmaktır.

Geçtiğimiz günlerde CHP Bornova İlçe Başkanlığı için kongre yapıldı.

İlçe Başkanı Ertürk Çapın oldu.

İlçe Yönetim Kurulu’nda ise Avukat Özdemir Sökmen de yer aldı.

İl Başkanlığı yapan, İlçe Başkanlığı yapan, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği için adaylığını koyan Avukat Özdemir Sökmen.

Siyasette üstte bir yerlerde olunca, ya da üstten bir yerlere talip olunca, aşağılarda bulunmayı egosuna, hırsına kabul ettiremeyenler açısından çok da güzel bir örnek.

Önemli olan insan ve memleket için siyaset yapmaksa, bunun için ne hangi partide siyaset yaptığınızı önemi var, ne de partinin hangi kademesinde görev yaptığınızın önemi var.

Siyasetten çıkması gereken doğru da bu!

Türkiye’de bu doğruyu Özdemir Sökmen gibi siyasetin içinde bulunan herkes yapabilseydi emin olun siyaseti partilerin il ve ilçe yönetimlerinden çıkan siyasetin insanımıza, ülkemize ve siyasetimize çok ama çok faydası olurdu.

‘Koyunun Bulunmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi’ derler atasözümüzün hatırlatarak, dostum Avukat Özdemir Sökmen’i hem siyasetimize güzel örnek verdiği için kutluyorum, hem de yeni görevinde başarılar diyorum.

252823713-269341135202801-8079523115801783802-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum