Skandal paylaşımı yapan müdüre Başkan'dan suç duyurusu

Skandal paylaşımı yapan müdüre Başkan'dan suç duyurusu

Başkan Erdoğan: "Bu yobaz kafaları Karaburun’da görmek istemiyoruz! "

İzmir’in Karaburun ilçesinde beş yıldır İlkokul Müdürlüğü yapan Şahin Özdemir’in, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” sözünü sosyal medya hesabında paylaşması, vatandaşlar arasında büyük tepki topladı. 

sahin-ozdemir-sosyal-medya-paylasim.jpg

Karaburun Belediye Başkanı Avukat İlkay Girgin Erdoğan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan Özdemir ve paylaşımdan dört gün önce haberi olmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç hakkında, Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat suç duyurusunda bulundu.

KADIN KAYMAKAMA TEŞEKKÜR
 
Yaşanan olayın Karaburun adına utanç verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Hayatlarımızın en önemli varlığı olan çocuklarımıza, Atatürk devrimlerinin aydınlık yolunda eğitim vermesi gereken öğretmenlerin, ortaçağdan kalma yobaz düşünceleri cesaretle ifade etmeleri, yurttaşlarımızda büyük infiale yol açsa da, maalesef Türk Milli Eğitim sisteminin gelmiş olduğu noktayı göstermesi açısından çok öğreticidir. Bu paylaşım dört gün önce yapılmış olmasına ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne bilgi verilmesine rağmen, konuyu bizim kamuoyu gündemine taşımamıza kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır” dedi. 

Hiç kimsenin çocukların tertemiz zihinlerini kirletme hakkı olmadığına dikkat çeken Başkan İlkay Girgin Erdoğan, ilçede birlikte görev yaptıkları Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’e yaşanan olaya süratle tepki vermesi nedeniyle teşekkür etti. 

Bir Avukat olarak Okul Müdürü Şahin Özdemir hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve kadınlara hakaret”, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç hakkında ise “görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma” suçunu oluşturduğu kanaati ile Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdiğini kaydeden Başkan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“ORTAÇAĞ’DAN KALMA SÖZLER”
 
“Çocuklarımızı böyle bir zihniyete emanet ediyor olmamız hepimize derin bir acı veriyor.  Bu sözleri hiçbir yurttaşımız kabul edemez ve en sert şekilde tepki gösterme hakkı vardır. Bu hak meşru bir haktır. Türkiye’de adeta bir siyasi akımın bayraktarlığını yapan Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu iddia edilen bu dizeler adeta Ortaçağ karanlığından seslenmektedir ve çağ dışıdır. Karaburun’da belediye başkanı olarak ben ve kaymakamımız kadındır. Dört kadın muhtarımız da bizlerin gurur kaynakları arasındadır. Bizler kadınlarımızın başlarının açık ya da kapalı olmasıyla değil; Cumhuriyet devriminin özgür bireyleri olarak toplumsal yaşamda daha fazla yer almaları için çalışmaktayız. Yobaz zihniyetin bizlere yaptığı hakareti tüm Türk analarına yapılmış sayıyoruz. Söz konusu şahsın açığa alınmasını yeterli görmüyoruz. Bu yobaz kafaları ilçemiz sınırlarında bir daha görmek istemiyoruz. Hem bir avukat hem de bu ilçenin bir evladı olarak adını anmak bile istemediğimiz bu şahsın yargılanması ve mümkün olan en ağır cezayı alması için sonuna kadar takipçisi olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.