Snapdragon 865’te yeni Galaxy S11 özelliği!

Snapdragon 865’te yeni Galaxy S11 özelliği!

Yeni bir Galaxy S11 özelliği bizlere ikinci kez göz kırpıyor. 

Kısa süre önce Galaxy S11’in 8K video kaydı yapabileceği sızıntıları ortaya çıktı. Şimdi ise bu çözünürlükte görüntü işleme kapasitesine sahip Snapdragon 865 ve Exynos 990 gibi işlemciler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Qualcomm’un tanıttığı Snapdragon 865, 8K 30 FPS video kaydedebilme imkanı sunuyor. Samsung’un amiral gemisi modelinde, belirli ülkelerde, Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisini kullandığını düşünürsek, Galaxy S11 için ortaya çıkan ‘8K video çekebilecek’ sızıntılarının doğrulandığını söyleyebiliriz.

Galaxy S11‘in 108 Megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca telefonun kamera kurulumu OIS desteğine ve 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip olacak.

Önümüzdeki yıl 8K video kaydı yapabilen birkaç telefon göreceğimizi şimdiden söyleyebiliriz. Samsung’un Galaxy etkinliklerini şubat ayında gerçekleştirme eğilimini göz önüne aldığımızda, 8K video kaydı yapabilen ilk modellerden birinin Galaxy S11 olacağı aşikar.

Snapdragon Teknoloji Zirvesi‘nde tanıtılan Snapdragon 865 modeline Snapdragon 765 ve Snapdragon 765G eşlik etti. Zirvenin ikinci gününde Snapdragon 865 özellikleri de netlik kazandı.

Snapdragon 855’e göre yüzde 25 daha yüksek bir performans sunacak olan işlemcinin, enerji verimliliği de önceki nesline göre yüzde 25 daha fazla.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.