Şok karar! O partinin genel başkan yardımcısı siyaseti bıraktığını açıkladı

Şok karar! O partinin genel başkan yardımcısı siyaseti bıraktığını açıkladı

İşte sebebi ve açıklaması...

Medya Ege/ÖZEL - LDP (Liberal Demokrat Parti) Genel Başkan Yardımcısı Orkun Köksoy, yayınladığı açıklamasında Türkiye'de demokratik koşullarda siyaset yapmanın önünün kapandığı düşüncesiyle siyaset hayatına nokta koyduğunu söyledi. Uzun süre LDP İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunan ve partinin genel başkan yardımcılığını yapan Köksoy, "29 Ocak’ta yapılacak olan kongremizde hiçbir göreve talip olmayacağım. Birlikte çalıştığım dava arkadaşlarıma ve bana güvenip, inanan (az sayıda da olsa) seçimlerde oy veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

nwjmxagj.jpg

İşte Köksoy'un açıklaması

 

 

 

"Siyasi hayatıma bugün noktayı koydum…

  20 yıllık siyasi hayatıma bugün itibariyle nokta koyuyorum. Bu süre içinde sadece LDP (Liberal Demokrat Parti) de siyaset yaptım. Kurucu ve Onursal Başkanımız Besim Tibuk ve sonrasında Cem Toker liderliğinde, oy kaygısı taşımadan sadece ve sadece doğruları söyledik. Kulaklara hoş gelen lakırdılar yerine doğruları söyleyince de aldığımız oy her zaman bindeliklerle oldu. Bu da beni yıldırmadı, inandığım doğruları söylemeye devam ettim. Savunduğum değerler sadece benim doğrularım değildi, mutluluğu ve zenginliği yakalamış ülkelerin uyguladıkları doğrulardı.

  Türkiye’de siyaset yapmak her dönem zor olmuştur, özellikle de bizim gibi maddi geliri olmayan, kendisini tanıtamayan partiler için… Seçim barajı, adil olmayan hazine yardımı gibi zorlukları da her dönem yaşadık. Ama siyaset yapmak hiç bir dönem akp döneminde olduğu kadar zor olmadı. Basında yer almamız engellendi ve engellenmeye devam ediyor. Milletin haber alma ve habere erişme özgürlüğü kalmadı.

  Bunları tek tek anlatmaya kalksam sayfalar yetecek gibi değil. Özet olarak; bugüne dek her türlü zorluğa göğüs gerdim ancak siyaset yapma ortamı artık kalmadığından, siyasi hayatıma bugün noktayı koyuyorum. Bu nokta virgüle çevrilir mi ? Yakın gelecekte de özgür bir siyasi ortamın oluşacağı görünmüyor…

  29 Ocak’ta yapılacak olan kongremizde hiçbir göreve talip olmayacağım. Birlikte çalıştığım dava arkadaşlarıma ve bana güvenip, inanan (az sayıda da olsa) seçimlerde oy veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…

Orkun Köksoy

Liberal Demokrat Parti

Genel Başkan Yardımcısı"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.