Sokrates’in Savunması, Karaburun'da sahnelenecek

Sokrates’in Savunması, Karaburun'da sahnelenecek

Yunan filozof Platon'un yazdığı Sokrates’in Savunması, Karaburun'da Özgür Başkaya tarafından sahnelenecek.

Yönetmen Günay Toprak, Harun Cici, köy sakini Halil Aktuğ'un yoğun çabaları ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte Yunan Filozof Platon'un ünlü eseri Sokrates’in Savunması, tiyatrocu Özgür Başkaya tarafından sahnelenecek.

Etkinlik, 15 Ekim Cuma günü saat 17.00'da Karaburun Saip Köy Meydan'ında ve 18 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 17.00'da Karaburun Merkez Nergiz Kafede gerçekleşecek.

sokrateson-savunmasi7-e1632440411324.jpg

Sokrates’in ünlü savunmasını ve mahkum edilme süreçlerini anlatan oyunda, kendisine yöneltilen “gençlerin ahlakını bozmak ve dinsizlik” suçlamalarına karşı Atina vatandaşlarından oluşan yargıçlara, suçlamaların yalan ve asılsız olduğunu, sorular sorarak kanıtlamaya çalışır. Bu savunma; ‘demokrasi’, ‘adalet’ ve ‘bilgi gibi kavramların tartışıldığı tüm insanlığa yönelik büyük bir ders olmuştur. Güncelliğini de her dönem korumaktadır.

Oyun, aynı zamanda kentsel alandaki karar alma süreçlerinde, kentlilerin tercihlerinin sonuçları üzerinde durmaktadır. Unutulmamalıdır ki Atina hala Sokrates’i öldüren kent olarak bilinmektedir.

Yazan Platon

Yöneten Günay Toprak

Çeviren Niyazi Berkes

Oyunlaştıran İzmir Ensemble

Müzik Nedim Yıldız

Kostüm Kamuran Çolak

Dekor Tamer Gören

Işık Taner Sözer

Teknik Feridun Akbeyaz

Oynayan Özgür Başkaya

Havanın yağışlı olması durumunda, etkinlik ileri bir tarihe ertelenebilir. Detaylı bilgi için Karaburun Belediyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

244716229-364756382062951-1323429747003991240-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.