Somali'deki saldırıda en az 80 ölü, 2'si Türk!

Somali'deki saldırıda en az 80 ölü, 2'si Türk!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da korkunç bir patlama meydana geldi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiği 70 kişinin de yaralandığı açıklandı. 

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiği 70 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında 17 polisin yanı sıra, üniversite öğrencilerin de olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, yaptığı son dakika açıklamasında, saldırıda "2 Türk vatandaşımızı kaybettiğimizi teyit ettik" dedi. Büyükelçi ayrıca, Türkiye'den ambulans uçak talep edildiğini açıkladı. Demirören Haber Ajansı (DHA) ölen 2 Türk vatandaşının ülkede yol çalışması yapan bir firmada görevli olduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Mogadişu'da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali'nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.