Sony'den yapay zeka hamlesi

Sony'den yapay zeka hamlesi

Sony, yüksek sayıda şarkıda ve farklı enstrümanlarda ritim oluşturabiliyor.

Müzik hepimiz için önem arz ediyor ancak kendi dünyasını müzikle oluşturanlar yani müzisyenler için teknoloji büyük bir gelişim gösteriyor. Buna en güncel örnek geçtiğimiz Temmuz ayında Monteral merkezli Landr isimli müzik şirketi farklı müzik tarzlarını analiz eden ve ses işlemcileri için setler yapan bir ürünü tam 26 milyon dolarlık bir start-up bağışı kazanmıştı. Bu bağıştan sonra Google ve OpenAI‘de müzik üreten algoritmalarını sunmuştu.

Bu durumdan ilham kazanan Sony yapay zeka aracılığıyla makina öğrenme yöntemiyle bateri ritimleri yazan bir yazılım ortaya çıkardı. Bu yapay zeka dinlenebilir bateri sesleri oluşturarak şarkılara ritim yazıp ekleyebiliyor. Araştırmayı ortaya çıkaran kişiler, ritmik yapıları analiz edip modelleme ortaya çıkaran bir yapı sunduklarını açıkladı. Kod haritaları yapay zeka ile kick (bateride pedal yardımıyla vurulan davul) ve snare (bateride ortada bulunan tiz sesli davul) arasındaki bağlantıyı haritalayabiliyor.

İçerisinde pop, rock ve elektronik şarkıların bulunduğu 655 şarkının verileri üzerinde çalışıldığı açıklandı. Sonuçların yapay zeka tarafında başarılı şekilde ritim eklendiği açıklandı. AI teknolojisinin gelişmesiyle gelecekte şarkı ritimlerinin bu yöntemle oluşturulabileceği düşünülüyor. Yapay zekanın daha fazla enstrüman üzerinde başarılı şekilde çalışabileceği de tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.