ŞOV YAPMIYORUZ !

ŞOV YAPMIYORUZ !

Çalışma tarzımız biraz farklı, işin yaygarasını ve şovunu yapmıyoruz. Kimse rol çalmaya kalkmasın!”

Karabağlar’a bağlı Kavacık’ın Güzelbahçe’ye bağlanması konusunda ortaya atılan referandum söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, “Çalışma tarzımız biraz farklı, işin yaygarasını ve şovunu yapmıyoruz. Kimse rol çalmaya kalkmasın!” dedi.

Karabağlar İlçe sınırlarında bulunan ve siyah üzümüyle Türkiye çapında ünlü bir köy olma özelliğini taşıyan Kavacık’ın hangi ilçeye bağlı kalacağı konusundaki referandum, gündeme bomba gibi düştü. Kavacık’tan iki vatandaş topladığı imzalarla, Güzelbahçe İlçesi’ne bağlanması konusundaki talebi Yüksek Seçim Kurulu’na bildiriyor. Yüksek Seçim Kurulu’da bu konuda Kavacık Muhtarını davet ederek, referandum yapılacağı konusunda bilgilendiriyor.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan çıkan sonuç üzerine Kavacık’taki referandum, siyasetin içine bomba gibi düşüyor.  AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Ertende sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, Kavavcık’ın referandum konusuyla ciddi şekilde ilgilendiklerini ve birileri gibi yaygara ve şov yapmadıklarını, çalışma tarzlarının onlara göre farklı olduğunu belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’in açıklaması :

KAVACIK REFERANDUMU HAKKINDA 
Mahalli İdareler tarafından 22 Ekim Pazar günü Kavacık'ta referandum yapılacağına dair Kavacık Muhtarı Şinasi KÖSE'ye davet gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu bilgilendiriliyor.
Konu, Kavacık’ta oturan iki şahsın topladığı imzalara dayanarak, Karabağlar'dan ayrılıp Güzelbahe'ye bağlanma talebi!
Çok hızlı gelişen bir süreç!
Aceleye, oldu-Bitti'ye getirilmek istenen bir sonuç!
Süreç ile ilgili, Güzelbahçe İlçe Başkanımız Vasfi ÇAKIROĞLU ile görüştüm. İşin aslı nedir? diye sordum. Başkan, "Kavacık'tan iki şahıs Genel Başkan Yardımcımız sayın Hamza DAĞ'ın Teşkilatımızı ziyaret ettiği bir günde geldiler. Kavacığın Ulaşım, Eğitim ve diğer Kamu Hizmetlerinden yararlanma hususunda Karabağlar yerine Güzelbahçe'den bu hizmetleri almak istediklerini ifade ettiler. Biz de bu konunun bizimle değil, Mahalli İdareler yolu ile halledilmesi gereken bir konu olduğunu söyledik." dedi. 
İmza toplanarak başvuruda bulunulmuş. İmzaların gerçekliği konusunu detayları ile araştıracağız. 
Mahalle Başkanımız Yahya ÇÖPÇÜ ile konuyu görüştüm. Kavacık’ın gerek Belediye Hizmetleri, gerek Kaymakamlık tarafından verilen hizmetlerle sorunlarının giderildiğini ifade etti. Özellikle ulaşım alanında kalıcı çözüm sağlandığını belirtti. 
Muhtarımız Şinasi Köse " başta ulaşım sorunu, öğrencilerin okula erişimi konusunda sorunun çözümü için imzalar toplanmaya başladı. Sonradan imzalar referandum işine döndü. İmzaların içerisinde çoğu çocukların imzası olma ihtimali yüksek. Referandum kararı çok hızlı gelişti." dedi.
Bir "Oldu-Bitti" hadisesi ile karşılaşmamak için olayı ciddi bir şekilde ele alacağız.
Kavacıklıların Karabağlar Belediyesinde istihdam edilmedikleri konusu gündeme getiriliyor. Karabağlar Belediye Başkanı sayın Muhittin SELVİTOPU'nun da Kavacık’ın Karabağlar'dan ayrılmaması yönünde düşüncede olduğunu biliyoruz.
Maden'de çalışan iki kişinin imza toplama işinin arkasında ne olabilir? Araştırıp göreceğiz.
Kavacık Üzümü ile, Festivalleri ile İzmir'in değil, Ülkemizin gündeminde olan, Tabiatı eşşiz güzellikte bir mahallemiz.
Kavacık, Karabağlar ilçemiz ile birlikte vizyonunu büyütecek. 
Bu konuda biz üstümüze düşen ne varsa, elimizden ne geliyorsa yapacağız.
Ayrılmak isteyen, imza veren, vermeyen tüm vatandaşlarımızla bir araya gelip konuşacağız.

Kavacık Referandumu farklı, ilginç, güzel, Demokrasi yönünden olumlu bir durumu da öne çıkarıyor; Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak birlikte, Kavacığın Karabağların Mahallesi olarak kalması için çalışacağız. 

Karabağlar ismi Kavacığın ünlü siyah isminden geliyor. Bir ilçenin isim babası olan Kavacık Karabağlar ile özdeşleşmiş, bütünleşmiştir. Bu birlikteliği bozmamalıyız. Ak Parti Karabağlar Teşkilatı olarak Kavacık Referandumu konusunda duyarlı ve hassasız. 
Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde Güzelbahçe İlçe Başkanımız sayın Vasfi ÇAKIROĞLU ve Milletvekillerimizle Kavacık'ta Halkımızla buluşma gerçekleştirmek istiyoruz.
Kavacık konusunda sessiz durduğumuz, Misyonumuz konusunda bir duyarsızlık sergilediğimiz konusunda imada bulunan, eleştirenlere de sözüm var; Göreve geldiğimiz günden bu yana Karabağlar ilçemizin Planlama, Kentsel Dönüşüm, Doğalgaz, Sağlık,Ulaşım, Eğitim, Spor, Üniversite Kampüsü konuları ile ciddiyetle ilgileniyoruz. Konular ile ilgili Sağlık Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Enerji Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız ve Başbakanımız ile doğrudan görüşmeler yaptık. İlgili, Sorumlu Bürokratlarla da.
Çalışma tarzımız biraz farklı olabilir; işin yaygarasını yapmıyoruz! Şovunu yapmıyoruz! Ancak süreçler ile ilgili gerek basın açıklamalarımız, gerekse sosyal medya paylaşımlarımız ile günlük bildirimler yapıyoruz.
Kimse Rol Çalmaya kalkmasın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.