Soyer, "Koruyarak geliştireceğimiz bir turizm peşindeyiz”

Soyer, "Koruyarak geliştireceğimiz bir turizm peşindeyiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Çeşme ve Karaburunlu muhtarlarla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in merkez dışındaki ilçelerin muhtarlarıyla yaptığı toplantılar devam ediyor. Tunç Soyer’in bugün ilk durağı Çeşme ikinci durağı ise Karaburun oldu.

Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet binasında düzenlenen toplantıda Soyer, 39 Çeşmeli muhtarla bir araya geldi. Toplantıda Ege Turizm Merkezi- Çeşme projesi hakkında açıklamalarda bulunan Soyer, geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la bir araya geldiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bakan, projenin olmazsa olmaz hususlar taşımadığını, içinde birçok şeyi değiştirebileceklerini ve beraber çalışmayı arzu ettiklerini söyledi. Bu bizim için değerli bir yaklaşım. Sonuçta ortada fizibilitesi, bütçesi tamamlanmış bir proje yok. Her şey fikir aşamasında. Çeşme Belediye başkanımız da ben de Çeşme’yi koruma konusunda netiz. Şunu çok iyi biliyoruz. Çeşme’nin ileri gitmesi lazım ama bir yandan da geçmiş nesillerin bize bıraktığı olağanüstü mirası gelecek ne sillere aktarmak gibi bir vazifemiz var. Yani tahrip ederek bir kalkınmayı kabul etmemiz mümkün değil. Koruyarak geliştireceğimiz bir turizm peşindeyiz.”

“Fikir ayrılığı yok”

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise medyada yansıdığı gibi Soyer’le fikir ayrılığı yaşamadıklarını söyledi. Oran ‘Asla böyle bir şey yok. Yoldaşlık hukuku her zaman geçerlidir. Göreve geldiğim günden beri başkanımızdan çok büyük destek gördüm ve görmeye devam ediyorum” ifadesini kullandı.

Çeşme’de çalışmalar sezon başlamadan bitecek

Çeşmeli muhtarlar ağırlıklı olarak sokak hayvanları, altyapı, kanalizasyon, ulaşım ve mezarlıklarla ilgili sorunlarını dile getirdi. Toplantıda İZBETON’un 298 bin metrekarelik alanda yaptığı yol çalışmalarının okullar kapanmadan tamamlanacağı vurgulandı. İZSU’nun yakın zamanda Ovacık ve Alaçatı’da arıtma tesisi kuracağı, İZTAŞIT uygulamasının Çeşme ilçesine de gelmesi konusunda çalışmalara başlandığı da muhtarlara anlatıldı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama konusunda da Çeşme’de çalışmalara başladığı duyuruldu.

Karaburun’da muhtarlar dinlendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  Karaburun ilçesinin 16 muhtarıyla da bir araya geldi. Karaburun Nergis Cafe’de düzenlenen toplantıda muhtarlar altyapı, arıtma tesisi, kanalizasyon, tarım ve ulaşım konularındaki taleplerini Tunç Soyer’e iletti. Toplantıda İZTAŞIT uygulamasının Karaburun’da da yürürlüğe girmesi için çalışmalara başlandığı duyuruldu. 

s64111-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.