Soylu’nun miniklerinden zeytin hasadı!

Soylu’nun miniklerinden zeytin hasadı!

Soylu Anaokulları Plus’ın minik öğrencileri Köstem Organik Zeytin Çiftliği’nde mini hasat şenliği düzenlendi. Minikler hem zeytinin dalından sofraya nasıl ulaştığını öğrendi hem de dalından zeytin toplamanın mutluluğunu yaşadı.

Soylu Anaokulları Plus ile İzmir Lezzet Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği şenlikte öğrenciler ilk olarak kendileri için ayrılan bölümde dalından zeytin topladılar. Ardından müze bölümüne geçen minik öğrenciler, emekli öğretmen Güler Köstem’den zeytinin tarihte hangi araçlarla, nasıl değerlendirildiğini öğrendiler. Son olarak atölye bölümünde topladıkları zeytinleri kavanozlara doldurup tuzlayan çocuklar bir ay sonra yemek için evlerine götürdüler.

0-074.jpg

En iyisi yerinde öğrenme

Çocukların doğada vakit geçirirken aynı zamanda zeytin ağacını, meyvesini, tarımda insan emeğinin önemini, tarihini ve zeytinin ağaçtan sofraya kadar olan serüvenini yaşayarak öğrenmiş olduklarını ifade eden Soylu Anaokulları Plus’ın kurucusu Dilek Soylu, böylelikle Soylu Anaokulları’nın bir geleneği haline gelen yerinde öğrenme ve uygulamalarına bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Çocukların yaşama dair ne varsa ellerinden geldiğince uygulamalı olarak göstermeye çalıştıklarını anlatan Dilek Soylu, “Bu yaşlarda alınan eğitimleri çocuklar hayatları boyunca unutmuyor. Onun için yerinde uygulamalı eğitimlerimizi çok önemsiyoruz. Bu uygulama hafta boyunca okulda olan öğrencilerimize hem bir ödül hem de yeni bir şeyler öğrenme olanağı sağlıyor” diye konuştu.

0-(1)-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.