Spor şampiyonları Ege Üniversitesi'nde

Spor şampiyonları Ege Üniversitesi'nde

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, başarılı sporcuları kendi makamında ağırladı

 Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ülke spor tarihine geçen İbrahim Çolak, aynı şampiyonada gümüş madalya kazanan Ahmet Önder, Antrenör Yılmaz Gültekin ve şampiyona hakemlerinden Mehmet İnce’yi makamında ağırladı. EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Timuçin Gencer’in de bulunduğu ziyarette konuşan  Rektör Prof. Dr. Budak, “Egeli sporcumuz İbrahim Çolak, halka aletinde elde ettiği 14.933’lük derecesiyle şampiyon oldu. Cimnastikte büyüklerde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. Ahmet Önder de aynı şampiyonada ikinciliği elde etti.Ege Üniversitesi dünya çapında sporcular yetiştiriyor. Bu sporcular İstiklal Marşımızı uluslararası arenada okutarak, göğsümüzü kabartıyorlar. Sporcularımızın elde ettiği başarı hepimizi gururlandırıyor. Kendilerini tebrik ediyorum.  Başarıları daim olsun” diye konuştu.

++++sampiyon-sporcular-egede-(3).jpg

Başarılı sporcular, ziyaretin ardından Radyo Ege Kampüs “A plus Güncel” programına konuk oldu. Halka aletinde dünya şampiyonu olan İbrahim Çolak, " Ülkeme böyle tarihi bir başarı kazandırdığım için çok mutluyum ve gururluyum. Dünya şampiyonasında daha önce Türk cimnastiğinde bir madalya yoktu. Bunu finalde ilk ben almış oldum ama aynı zamanda bir sonraki günde Ahmet Önder arkadaşım da tarihi bir başarı elde edip gümüş madalya kazandı. Bizim için tarihi bir yarışmaydı" dedi.

Heyecanını ve mutluluğunu anlatan Çolak, "Her yarışma bizim için çok önemli. Geçen yılki dünya şampiyonasından sonra zaten en büyük hedef bu yılki dünya şampiyonasıydı ve biz bu yılki dünya şampiyonası için öncesinde Avrupa şampiyonası, Dünya kupaları ve birçok milli takım kamplarına katıldık. Zorlu bir süreç geçti. Sporcular, antrenörler ve teknik kuruldaki bütün hocalarımla beraber eş zamanlı halde çalıştık, zorluklar çektik. Antrenmanlardan sonra gerçekten çok yorulduğumuz zamanlar oldu ama hedeflerimiz vardı. Bunlardan biri dünya şampiyonasında madalya alabilmekti. Bir de bu dünya şampiyonasının önemi, 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak için kota alma yarışmasıydı. Aslında birçok şeye sevindik; hem ilk tarihi madalyayı aldığımız için sevindik, hem İstiklal Marşımızı okuttuğumuz için hem de olimpiyatlara katılma hakkı elde ettiğim için" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.