Spotify özelliği: kişiselleştirilmiş öneriler YouTube Music’e geldi!

Spotify özelliği: kişiselleştirilmiş öneriler YouTube Music’e geldi!

YouTube Music’in bu büyük eksikliği için müjdeli haber geldi.

Spotify en popüler çevrimiçi müzik servisi unvanını korumaya devam ederken, Temmuz ayında ülkemizde kullanıma sunulan YouTube Music ciddi bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ancak, ciddi eksiklikleri bulunuyor. Kullanıcılar YouTube’un devasa arşivinden yararlanabiliyor olsa da, Spotify veya Apple Music gibi kişiselleştirilmiş öneriler olmamasından şikayetçi. Özellikle Spotify kişiselleştirilmiş öneriler ve haftalık listeler ile kullanıcıların tarzlarına uygun müzikleri keşfetmesi konusunda başarısını kanıtlamış durumda.

YouTube’un baş ürün yöneticisi Neal Mohan, TechCrunch Disrupt SF 2019 etkinliğinde önemli detaylar paylaştı. DiscoverMix,NewRelease Mix ve Your Mix olmak üzere üç yeni çalma listesinin kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Discover Mix aslında geçtiğimiz ay kullanıcılara sunulmaya başlandı. Ancak, hali hazırda oldukça kısıtlı bir kitle tarafından kullanılabiliyor. Mohan, Spotify Discover Weekly listesinin YouTube’daki karşılığı olan Discover Mix konusunda oldukça iddialı. Neal Mohan, Discover Mix’i ” daha önce hiç dinlemediğiniz sanatçıların parçaları ve daha önce sevdiğiniz sanatçıların daha az bilinen parçaları başta olmak üzere, beğenme ihtimalinizin yüksek olduğu yeni sanatçıları ve müzikleri keşfetmenize odaklanacak ” şeklinde açıklıyor.

Bu listeler Youtube Music ve YouTube verileriniz analiz edilerek hazırlanacak. Bu çalma listeleri konusunda net bir tarih verilmezken, Music’in Android cihazlar için varsayılan uygulamalar arasına katıldığını hatırlatmalıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.