Spotify yolculuğunuzda size daha iyi şarkı listesi sunacak

Spotify yolculuğunuzda size daha iyi şarkı listesi sunacak

Spotify yeni adımlar atarak ön plana çıkmaya çalışıyor. Şirket rekabet konusunda daha iyi konuma gelebilmek için yeni çalma listesi özelliğini test etmeye başladı.

Şirket yeni oluşturduğu özelliği ile birlikte kullanıcıların seyahat sırasında uyumlu şarkılar dinlemesini sağlayacak. Belli algoritmalar eşliğinde size sorulan sorulara verdiğiniz cevaplara göre oluşturulan liste gayet iyi sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Çalma listesinin en büyük özelliklerinden biri yolculuk yapacağınız rotayı da soruyor olması. Bu özelliğin şirket tarafından ileride reklamlar için kullanacağı tahmin ediliyor. Spotify oluşturduğu sitede size sorular sorarak dinlediğiniz müzik türlerini ve seyahat rotanızı öğreniyor.

Uygulama kim ile seyahat ettiğinizi de soruyor. Yalnız, evcil hayvan, aile, arkadaşlar, sevgili gibi seçeneklerin bulunduğu soruyu yanıtlamanız bulunduğunuz ortama uygun müziklerin oluşturulması için önemli kriterlerden biri.

Ayrıca müzik alışkanlığınızı öğrenmesine izin verirseniz uygulama geçmişte dinlediğiniz şarkıları da analiz ederek daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlıyor. Spotify yolculuğunuzun ortalama ne kadar süreceğini hesaplayarak seyahat boyunca sıkılmamanız için süreye göre çalma listesi oluşturuyor.

Son olarak kullandığınız araç hakkında sorular soran uygulama size önerdiği çalma listesini sunuyor. Şirket bu uygulamanın uzun süre yolculuk yapan kişiler için kolaylık sağladığının altını çiziyor. 6 saatlik bir yolculuk için ortalama 90 şarkı seçmeniz gerekiyor. Spotify hazırladığı uygulama ile zaman kaybetmenizi önlemeyi ve yeni şarkılar keşfetmenizi amaçlıyor.

Uygulama şimdilik sadece Amerika haritası üzerinde çalışıyor. Ancak bu özelliğin ileride diğer ülke rotaları için de geleceğine kesin gözü ile bakılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.