Steam oyunları mobil cihazlara geliyor...

Steam oyunları mobil cihazlara geliyor...

Valve, Steam Link uygulaması ile oyunlarınızı mobilde oynamanızı sağlayacak.

Valve, oyuncuların oyunları başka cihazlara yansıtabilecekleri Steam Link uygulamasını duyurdu. Bu uygulama yardımıyla PC oyunlarını akıllı telefonlarınızda bile oynayabileceksiniz.

Steam, yeni uygulaması Steam Link ile mobil cihazlarda, Android ve Apple sistemlerinde, Steam oyunları çalıştırmayı hedefliyor. Steam Link, 21 Mayıs'ta piyasaya sürülecek ve Apple cihazlarıyla uyumlu olmanın yanı sıra, telefon, tablet ve Android özellikli TV'leri içeren Android cihazlar için de kullanılabilecek. 

Peki bu sistem nasıl işleyecek?

İnternet bağlantınız ile beraber oyunların görüntüsünü mobil cihazlara aktarabileceksiniz. Aslına bakarsak bu sistem biraz PlayStation Vita'ya benziyor diyebiliriz. Bildiğiniz üzere PlayStation üzerinden cihazı Vita el konsoluna bağlayabiliyor ve oyunumuza kaldığımız yerden devam edebiliyorduk.

Belirtmek isterizki bu sistemi kullanabilmek için en az 5 GHz veya Ethernet bağlantısına ihtiyaçınız olacak. Ek olarak Link uygulaması Steam Controller ve MFI kontrolörlerini de destekleyecek. 21 Mayıs'ta çıkışını gerçekleştirecek olan uygulama hakkında henüz bunlar dışında net bir bilgi mevcut değil ancak ilerleyen günlerde daha fazla bilgiye erişebileceğimize inanıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.